Het team van Spar Malderen aan het gerenoveerde warenhuis. Het team van Spar Malderen aan het gerenoveerde warenhuis. Foto: if

Vernieuwde Spar in Malderen opent de deuren

In het centrum van Malderen (Londerzeel), in de Lippelostraat 24, is het vernieuwde warenhuis Spar heropend na een maand van verbouwingswerken. De buurtsupermarkt werd gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels van de Colruyt Group, met veel aandacht voor duurzaamheid en een compleet nieuwe inrichting.

“Er werd uitsluitend verbouwd met milieuvriendelijke materialen en energiezuinige installaties”, zegt zaakvoerder Sven Ryckaert. “Zo werden er zonnepanelen bijgeplaatst en werden de koelmeubels voorzien van deuren. Hierdoor ontsnapt er minder koude lucht en is er minder energie nodig om de meubels te koelen en om de winkel bij te warmen.”

Lees ook: Personeel neemt met indrukwekkende erehaag en applaus afscheid van Jef Colruyt

Om de winkelervaring van de klanten te verbeteren, werd de winkelindeling aangepast en kreeg het interieur een moderne look.“We kozen voor een volledige nieuwe indeling”, gaat Sven verder. “Zo kom je bij het binnenkomen nu meteen bij ons dagvers brood terecht. De stokbroden en het assortiment pistolets rijzen ter plaatste in speciale kasten en worden daarna afgebakken door de medewerkers. We zetten naast vers brood ook in op een nog groter aanbod verse en traiteurproducten. Het paradepaardje blijft onze beenhouwerij. Daarvoor werd een volledig nieuw en perfect geïsoleerd atelier gebouwd.”

Familie Meert

De buurtwinkel in Malderen werd vier generaties lang uitgebaat door de familie Meert, maar die liet vorig jaar de winkel over. Dochter Demi en haar vriend Maarten bleven aan boord en maken vandaag nog altijd deel uit van het Spar-team in Malderen. Dat team bestaat intussen uit een 25-tal medewerkers, studenten en flexi-jobbers.

Lees ook: Jef Colruyt stopt als CEO van Colruyt: “De timing is toch opvallend”

“De meesten zijn mensen uit de streek”, vertelt de zaakvoerder. “Sommigen werken hier al meer dan 20 jaar, een goede mix van jeugd en oude rotten in het vak.”