Nieuws Vlaams Brabant Vervallen stationnetje zoekt aannemer

Vervallen stationnetje zoekt aannemer

Vervallen stationnetje zoekt aannemer

LEUVEN – Dialoog, een onafhankelijke vzw uit Wijgmaal die informeert over duurzaam (ver)bouwen en wonen, renoveert het station van Wijgmaal tot een energiezuinige kantoor- en ontmoetingsruimte. Het werkt hiervoor samen met de stad Leuven. Er wordt gezocht naar een aannemer. 

Op het gelijkvloers komt een bar uitgebaat door een samenwerking van Wijgmaalse burgers en STAF (voorheen VZW Begeleid Wonen). Met de kantoorruimte en de uitbating van de sociale brasserie Bar Rosalie is er een nieuwe bestemming voor het stationsgebouw, die een ontmoetingsplaats wil zijn voor Wijgmalenaars, pendelaars, werknemers van de Remy-site, passerende fietsers, wandelaars, maar ook voor lokale verenigingen die een vergaderruimte zoeken.

Verbinding 

“We zijn blij dat Dialoog dit stadsgebouw nieuw leven inblaast. Met dit project kan het stationsgebouw in de toekomst zijn rol van verbinding in Wijgmaal optimaal spelen.” zegt schepen van Stadsgebouwen Lalynn Wadera. “We vinden het belangrijk om dit soort plekken door partners en de buurt te laten invullen, zo wordt het echt een levend huis van en voor hen.“

Voorbeeld stellen

Dialoog wil met deze renovatie duurzaam bouwen stimuleren door een voorbeeld te stellen. Het historische gebouw zal zijn uitzicht behouden en een exporuimte bevatten. Er is daarvoor heel intensief samengewerkt met het architectenbureau archipelago die in het nabij gelegen Remygebouw zijn gevestigd. Coördinator Inge Pauwels kijkt uit naar de start van de werken en ziet kansen liggen: “De ervaringen die we opdoen, willen we delen met andere verbouwers. We willen ook experimenteren met nieuwe technieken binnen de kringloopeconomie zoals modulair bouwen en producten huren zodat die eigendom blijven van de producent, met een grotere kans op een langere levensduur.”

Aannemer gezocht 

Aannemers die het aannemingsdossier willen inkijken, kunnen dat aanvragen bij Dialoog. Kandidaturen zijn welkom tot 14 december. De werken moeten starten in het voorjaar van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.