Nieuws Vlaams Brabant Videohouse neemt sectorgenoot DB Video over

Videohouse neemt sectorgenoot DB Video over

Videohouse neemt sectorgenoot DB Video over

Videohouse heeft sectorgenoot DB Video overgenomen. De tv-faciliteitenleverancier uit Vilvoorde verwerft alle aandelen in DB Video België en Luxemburg. DB Video blijft onder eigen naam bestaan en komt terecht in de Franse Euro Media Group.

Videohouse heeft een sterke positie bij onder meer broadcastorganisaties en televisieproductiehuizen. DB Video richtte zich op contracten bij Europese instellingen en de evenementen- en bedrijvenmarkt. Het had de rechten voor het Belgische basketbal, zowel broadcast als online, en werkte onder meer mee aan het trendy festival Tomorrowland.

Beide bedrijven kwamen elkaar eerder al tegen en werken samen aan een audiovisueel project voor het Europees parlement. Gesprekken resulteerden in een akkoord waarbij Videohouse alle aandelen verwerft in DB Video België en Luxemburg. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

“Ik ben heel blij met de deal”, zegt Dirk Theunis, ceo van Videohouse. “DB Video versterkt onze aanwezigheid op de markt van het aanleveren van content, waar onze afdeling Motionmakers actief is.”

Videohouse kijkt volgens Theunis continu naar overnamemogelijkheden van kleinere bedrijven om het eigen aanbod te verbreden. Het is lid van Euro Media Group, dat aanwezig is in zeven landen.

DB Video, dat al meer dan twintig jaar oud is, blijft voorlopig als apart merk bestaan. Aan het team van bijna veertig medewerkers zou niet geraakt worden. Het bedrijf zou volledig onafhankelijk blijven opereren onder leiding van oprichter-zaakvoerder Dimitri Beyaert.

“De jongste tien jaar zijn we zeer snel gegroeid. Wij waren op zoek naar meer structuur en verdere groei. Zo kunnen we ons zelf meer focussen op meer commerciële activiteiten”, zegt Beyaert. “Dit wordt nu mogelijk als deel van Euro Media Group.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.