Nieuws Vlaams Brabant Vier toppers tijdens Open Bedrijvendag in Vlaams-Brabant

Vier toppers tijdens Open Bedrijvendag in Vlaams-Brabant

Vier toppers tijdens Open Bedrijvendag in Vlaams-Brabant

DELHAIZE_DISTRIBUTIECENTRUM_ZELLIKDuizenden mensen namen zondag een kijkje achter de schermen bij hun favoriete bedrijven tijdens Open Bedrijvendag in Vlaams-Brabant. Ze bezochten een of meerdere van de 27 ondernemingen in de provincie die hun deuren openden voor de 26ste editie van dit evenement van Voka. De toppers in Vlaams-Brabant waren het distributiecentrum van Delhaize in Zellik (Asse), De Kruitfabriek en AZ Jan Portaels in Vilvoorde en Bebat in Tienen.

“Open Bedrijvendag was opnieuw een feestdag voor het ondernemerschap”, zei Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “Het toont aan dat het grote publiek bijzondere belangstelling heeft voor wat onze ondernemingen doen. Het is een unieke gelegenheid om achter de schermen te kijken en dat wordt blijkbaar gesmaakt.”

AZ JAN PORTAEL VILVOORDEHet distributiecentrum van Delhaize in Zellik was de absolute blikvanger in Vlaams-Brabant met 7.000 bezoekers. In de geautomatiseerde opslagplaats geven ruim 2.000 medewerkers elke dag het beste van zichzelf om de 760 vestigingen in België en Luxemburg te bevoorraden.

De Kruitfabriek in Vilvoorde kreeg 3.000 belangstellenden over de vloer. Dit oude fabrieksgebouw aan het kanaal werd omgevormd tot een culturele shelter. Sinds de oprichting in 2014 geeft de Steenkaai weer teken van leven in een troosteloos decor van industriële archeologie.

Bebat in Tienen lokte 2.300 bezoekers. Zij leerden er alles over het inzamelen, sorteren en recycleren van batterijen.

BEBAT TIENENBij AZ Jan Portaels in Vilvoorde meldden zich 1.360 belangstellenden. In het ziekenhuis konden ze de hoogtechnologische operatierobot Da Vinci van dichtbij bekijken. Ze werden gegidst door de werknemers die waken over de gezondheid van de patiënten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.