Nieuws Vlaams Brabant Vier vakantieverblijven moderner en veiliger

Vier vakantieverblijven moderner en veiliger

Vier vakantieverblijven moderner en veiliger

Vier vakantiehuizen in drie gemeenten van Vlaams-Brabant krijgen een totale subsidie van 66.961 euro in het kader van Toerisme voor Allen. Het gaat om Heiberg en ’t Kasteeltje in Leuven, Heidebloem in Aarschot en Zennedal in Halle. Met het geld worden werken uitgevoerd voor modernisering en brandveiligheid.

Het decreet Toerisme voor Allen legt sinds 2004 nieuwe kwaliteits- en veiligheidsnormen op aan niet-commerciële vakantieverblijven. De erkenning Toerisme voor Allen is intussen uitgegroeid tot een duidelijk herkenbaar kwaliteitslabel. Erkende verblijven kunnen subsidies krijgen voor infrastructuurwerken.

In het voorjaar 2017 organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de dertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van verblijven van Toerisme voor Allen. “We blijven verder investeren in een kwaliteitsvol en veilig aanbod aan jeugdverblijven én vakantiecentra. Het aanbod van Toerisme voor Allen speelt maximaal in op de noden en verwachtingen van de talrijke verblijvers”, zegt Toerisme Vlaanderen.

Zennedal (Buizingen) krijgt met bijna 36.000 euro de grootste subsidie. Heidebloem (Langdorp) en Heiberg (Kessel-Lo) krijgen beide ruim 13.000 euro toegeschoven. ’t Kasteeltje (Wijgmaal) moet het stellen met goed 3.000 euro.

VakantiehuisGemeenteAard werkenSubsidie (euro)
HeidebloemAarschotBrandveiligheids-, toegankelijkheids- en moderniseringswerken13.994
Verblijfcentrum HeibergLeuvenModerniseringswerken13.662
ZennedalHalleBrandveiligheidswerken35.989
’t KasteeltjeLeuvenModerniseringswerken3.316

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer