Nieuws Vlaams Brabant Vier ziekenhuizen in Vlaams-Brabant gaan samenwerken

Vier ziekenhuizen in Vlaams-Brabant gaan samenwerken

Vier ziekenhuizen in Vlaams-Brabant gaan samenwerken

Vier ziekenhuizen uit Vlaams-Brabant hebben de intentie om nauwer te gaan samenwerken en zo de basis- en referentiezorg in de regio beter op elkaar af te stemmen. Het gaat om de regionale ziekenhuizen Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen en AZ Diest en het universitaire ziekenhuis UZ Leuven.

De komende jaren zullen de bestaande samenwerkingsverbanden worden uitgebouwd, met behoud van de eigenheid en waarden van de verschillende partners. Het is de bedoeling om een antwoord te bieden op de zorgvraag in de regio, waarbij de expertise van alle partners gevaloriseerd wordt. De samenwerking zal een meerwaarde betekenen voor de patiënten, de huisartsen en de andere zorgactoren.

Niet alleen op medisch gebied slaan de ziekenhuizen de handen in elkaar. Er zijn ook opportuniteiten op het vlak van opleiding, stages en klinisch wetenschappelijk onderzoek. Een duurzaam samenwerkingsverband kan ook vruchtbaar zijn voor ondersteunende diensten, zoals aankoop en logistiek.

Het initiatief om samen te werken past in de visie van zowel de Vlaamse als de federale overheid om het zorglandschap te hertekenen, met de focus op een meer kwaliteitsvolle en toegankelijke patiëntenzorg en een efficiëntere inzet van middelen.

De intentieverklaring werd ondertekend Hans Struyven (directeur RZ Heilig Hart Tienen), Katrien Van Gerven (directrice HHLeuven), Ilse Van Asbroeck (directrice AZ Diest) en Marc Decramer (gedelegeerd bestuurder UZ Leuven).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.