Nieuws Vlaams-Brabant Anouk en collega’s spreken klare taal in nieuw 4-talig Voice Training Centre

Anouk en collega’s spreken klare taal in nieuw 4-talig Voice Training Centre

Anouk (tweede van rechts) en collega's bieden bedrijven en particulieren stembegeleiding op maat in 4 talen.

Anouk en collega’s spreken klare taal in nieuw 4-talig Voice Training Centre

ELSENE – Anouk De Vleeschhauwer opende vorige week vrijdag, ter gelegenheid van de Werelddag van de stem, het Voice Training Centre aan de Molièrelaan in Elsene. Dit is het eerste centrum in ons land waar professionals en particulieren in 4 talen (NL, FR, DUI en ENG) terechtkunnen voor gepersonaliseerde stembegeleiding.

Communiceren, we doen het allemaal. Maar dat betekent niet dat onze boodschap altijd overkomt. “Communicatie verloopt op drie niveaus: verbaal, para-verbaal en non-verbaal”, zegt zaakvoerster Anouk De Vleeschhauwer van Voice Training Centre. “Uit onderzoek blijkt dat vooral para-verbale communicatie – je stem, intonatie en spreektempo – en non-verbale communicatie – houding, mimiek, bewegingen en oogcontact – het grootste deel van een boodschap maken, respectievelijk 38% en 55%. Dat wil zeggen dat hoe je spreekt dus ontzettend belangrijk is in het overbrengen van je boodschap.” Soms loopt het daar mis, door stem- of articulatiestoornissen of problemen zoals verkeerd kauwen, kan spreken moeilijk worden.

3 verschillende groepen

Het nieuwbakken Voice Training Centre richt zich met 3 grote pijlers tot 3 verschillende groepen voor wie de stem een professionele tool is, of mensen die met stemproblemen in aanraking komen. Zo ondersteunen ze professionele sprekers met stem-, articulatie- en presentatietraining. Daarnaast is er een paramedisch team van zorgverleners voor patiënten omtrent stem en psychotherapie. Ten slotte is Voice Training Centre ook een opleidingscentrum en webshop voor zorgverleners zoals logopedisten en coaches omtrent stem en communicatie.

4 talen

De Vleeschhauwer is trots op de opening van het Voice Training Centre. “We zijn er helemaal klaar voor om onze klanten te begeleiden in het Nederlands, Frans, Duits en Engels, zodat we nog meer mensen kunnen helpen in hun kracht te gaan staan.” In hun kracht te gaan staan? “Het uitgangspunt van Voice Training Centre is de spreker in zijn kracht zetten en zorgen dat mensen beter begrepen worden. Stemproblemen kunnen een grote impact hebben op het leven van wie ermee te maken krijgt. Maar ook voor professionele sprekers zoals politici en presentatoren is goed begrepen worden van groot belang,” besluit Anouk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.