Scheibeek Foto: idh

Vijf bedrijven krijgen nieuwe stek in nieuwe industriezone Scheibeek

HERNE - Vijf bedrijven kunnen binnenkort hun eigen bedrijfsgebouw bouwen op de uitgebreide bedrijvensite in de Scheibeekstraat in Herne. Voor de vijf kavels waren er zes kandidaten. Alle vijf hebben een band met Herne en willen zich herlokaliseren in de KMO-zone.

Alle bedrijven moesten aan een reeks voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor toewijzing van een KMO-grond in Scheibeek. Een kandidaat-bedrijf beantwoordde niet aan alle criteria en viel hierdoor voor de stuurgroep, die de kavels toewees, automatisch uit de boot.

Alle kavels liggen langs de Scheibeekstraat. Lot 1, het verst verwijderd van het containerpark, gaat naar tuinaannemer Manhove Tuinen uit Sint-Pieters-Kapelle. KNL, een transportbedrijf uit de Liezebeekstraat, kreeg lot 2 toegewezen. Het metaalverwerkend bedrijf Metvico uit Herne, gespecialiseerd in machinebouw, wordt eigenaar van lot 3. Schrijnwerkerij Groep Viaene uit Herfelingen mag zich nestelen op lot 4. Het bouwbedrijf Lanneer & Zonen uit de Hekstraat kan terecht op lot 5.