Nieuws Vlaams Brabant Vilvoorde Development houdt De Kruitfabriek vijf jaar langer open

Vilvoorde Development houdt De Kruitfabriek vijf jaar langer open

Vilvoorde Development houdt De Kruitfabriek vijf jaar langer open

kruitfabriekVilvoorde Development, Madlion en het stadsbestuur van Vilvoorde hebben een nieuwe overeenkomst gesloten over De Kruitfabriek. Het voormalige fabriekspand L’Industrielle in Vilvoorde kan daardoor nog tot 1 september 2021 blijven functioneren als hoofdzakelijk culturele locatie.

Vilvoorde Development is een samenwerkingsverband van projectontwikkelaar Matexi Group en PSR Brownfield Developers (Jan De Nul Group) voor de bouw van de nieuwe wijk 4 Fonteinen langs het kanaal Brussel-Charleroi aan de Steenkaai in Vilvoorde. Omdat de realisatie van het project nog diverse jaren zal duren, besliste Vilvoorde Development om het voormalige fabrieksgebouw voorlopig niet af te breken en ter beschikking te stellen van de stad.

De Kruitfabriek maakt deel uit van het Watersite-project, een van de grootste stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen. De uitbating gebeurt door Madlion. In de oude fabriek, een leegstaand pand naast het kanaal, worden al sinds de start eind 2014 diverse activiteiten georganiseerd.

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) bestempelt het project als een win-winsituatie voor alle partijen. De stad heeft er een belangrijke bruisende socio-culturele actor bij in een strategisch stadsdeel. De projectontwikkelaar van 4 Fonteinen ziet leven ontstaan rond zijn nieuwe projecten en vermijdt door deze nieuwe invulling leegstand.

Om de parkeerdruk rond De Kruitfabriek te verlichten wordt de voormalige site Demets langs de Harensesteenweg omgebouwd tot een publieke parking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.