Het nieuwe Rap op Stapkantoor werd zopas officieel geopend. — © PVW Het nieuwe Rap op Stapkantoor werd zopas officieel geopend. — © PVW

Vilvoords reisbureau opent deuren voor mensen met beperkt budget

In het pand van de vzw (W)arm-kracht is het nieuwe Rap op Stapkantoor in Vilvoorde geopend. Daar kunnen mensen die het financieel minder breed hebben terecht met al hun vragen en wensen rond vrije tijd en vakantie.

Rap op Stap is oorspronkelijk een initiatief van de Limburgse vzw Horizont om mensen met een beperkt budget te helpen met hun vakantie- en vrijetijdswensen. Door het grote succes van deze methodiek stapte Toerisme Vlaanderen mee in het verhaal om ook in de rest van Vlaanderen een netwerk van kantoren op te starten. Er zijn nu een 130-tal Rap op Stapkantoren in heel Vlaanderen en Brussel.

Sinds 2018 stapte (W)arm-kracht vzw mee in het verhaal. Maar voortaan dus ook met een eigen kantoor in Gebouw 16 van het Asiat Park. Daar zet de organisatie haar deuren open voor iedereen die op stap wil ondanks een beperkt budget. Mensen met een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen komen in aanmerking, net als mensen die in schuldbemiddeling zitten. Ook mensen met een beperking kunnen bij Rap op Stap terecht.

Extraatje

De korting komt van de aanbieders zelf. “Die varieert tussen 30 à 40 euro. Niemand past dat bij. Wij zijn eigenlijk de bemiddelaar. Zo zijn er een 600-tal aanbieders die zich engageren om iets te doen voor zij die het minder breed hebben. Die instanties zijn sociaal ingesteld en willen voor die mensen een extraatje doen.”