Nieuws Vlaams Brabant Vinçotte stelt nieuwe CEO aan

Vinçotte stelt nieuwe CEO aan

Copy: Vinçotte.

Vinçotte stelt nieuwe CEO aan

VILVOORDE – Keuringsbedrijf Vinçotte uit Vilvoorde heeft met Bernard De Cannière een nieuwe CEO aangesteld. De 58-jarige serie-ondernemer en ULB-docent moet de organisatie verder helpen digitaliseren en laten groeien.

De burgerlijk ingenieur neemt het roer over van Jos Windey die het grootste inspectiebedrijf van België sinds december 2019 als ad interim CEO leidde. Windey hervat zijn taken als COO.

De Brusselaar Bernard De Cannière is geen onbekende bij Vinçotte. Hij zetelt al meer dan tien jaar in de Raad van Bestuur van het inspectiebedrijf, is lid van het Auditcomité en voorzitter van het Strategisch Comité. Tussen 1990 tot 2015 richtte hij verschillende ondernemingen op over heel Europa in de digitale sector en sector van medische hulpmiddelen. Bovendien gaf hij, tot hij zijn huidige functie bij Vinçotte aannam, les in digitale transformatie en veranderingsmanagement als docent aan de Université Libre de Bruxelles en Solvay Business School.

“Dankzij mijn opleiding ingenieur en mijn kennis van de industriële wereld, voel ik me op mijn gemak bij en nauw verbonden met het vakgebied van de medewerkers van Vinçotte. Ik geloof dat de inzichten die ik heb opgebouwd doorheen mijn carrière mee kunnen helpen om Vinçotte naar een volgend niveau te brengen”, zegt de nieuwbakken CEO.

Vindingrijkheid 

De voorbije maanden lanceerde Vinçotte talrijke initiatieven om bedrijven te helpen veilig te werken tijdens de coronacrisis. Die vindingrijkheid wil De Cannière voortzetten. Dat wil de nieuwe CEO doen door te blijven inzetten op de veiligheid van de eigen medewerkers. “We moeten Vinçotte beheren als een goede huisvader. Zelfs een solide organisatie als Vinçotte moet wendbaarheid en reactiesnelheid aan de dag leggen om voorop te blijven in een veranderende en onzekere wereld. De afgelopen maanden toonden we al dat we dat kunnen. Zo ontwikkelden we de SafeZone-certificaten en ondersteunden we de sociale QR-codes “SAVITAS” van Esoptra. Die helpen om de verspreiding van het coronavirus op de werkvloer tegen te gaan. Ik ben Jos Windey dan ook enorm dankbaar voor het ongelooflijke werk dat hij in deze uitdagende tijden realiseerde. Ik kijk er naar uit om dat werk met hem verder te zetten”, besluit De Cannière.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Machelen, Sint-Pieters-Leeuw
Machelen

Ontwikkelaar past plannen Beaulieuwijk aan

MACHELEN/SINT-PIETERS-LEEUW - Projectontwikkelaar evillas uit Sint-Pieters-Leeuw heeft de plannen voor de nieuwe woonwijk tussen de Pieter Schroonsstraat en de George… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Strombeek-Bever, Tielt-Winge
Strombeek-Bever

Distributeur zoekt groei met hippe slippers

TIELT-WINGE/STROMBEEK-BEVER - Regalo Esclusivo, distributeur van trendy schoenen en handtassen, wil haar aanbod verder uitbreiden met de hippe slippers van… Lees meer