Nieuws Vlaams Brabant Vinçotte slankt vooral administratieve diensten af

Vinçotte slankt vooral administratieve diensten af

Vinçotte slankt vooral administratieve diensten af

Een groot deel van de werknemers van Vinçotte heeft dinsdag het werk neergelegd uit protest tegen de aankondiging om 195 jobs te schrappen. Ongeveer 500 personeelsleden hielden aan de hoofdzetel van het inspectiebedrijf in Vilvoorde een protestmanifestatie. Inmiddels blijkt at vooral de administratieve diensten afgeslankt zullen worden bij de herstructurering.

Vanuit het hele land zakten bussen met werknemers af naar Vilvoorde. “In het hoofdkantoor, waar 400 mensen werken, kwamen dinsdagmorgen maar acht  werkwilligen opdagen”, zei Geertje Troch van LBC. De vakbonden eisen de onmiddellijke intrekking van de ontslagen. Ook de maatregel om alle collectieve akkoorden op te zeggen moet ongedaan worden gemaakt. Daarnaast moet er werk gemaakt worden van het herstel van het sociaal overleg.

“Het is al maanden onrustig bij Vinçotte door maatregelen die de directie eenzijdig doorvoert. Klap op de vuurpijl was de eenzijdige aankondiging van de 195 ontslagen, waarbij wellicht vooral de administratieve diensten zullen getroffen worden. Op 9 mei start hierover in de ondernemingsraad de informatie- en consultatieronde. We eisen dat de directie dit sociaal overleg en onze alternatieve voorstellen ernstig neemt.”

In een reactie liet de directie weten begrip te hebben voor het feit dat de personeelsleden geschrokken zijn van de mededeling dat het strategisch plan voor Vinçotte een impact heeft voor 195 werknemers. “We zijn er rotsvast van overtuigd dat we door het strategisch plan 2020 de onderneming door de broodnodige oefening van modernisering en efficiëntie kunnen loodsen. Alleen zo kunnen we de toekomst van het bedrijf verzekeren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer