Nieuws Vlaams Brabant Vinçotte zoekt overnemer voor laboratorium

Vinçotte zoekt overnemer voor laboratorium

Vinçotte zoekt overnemer voor laboratorium

vincotteVinçotte zoekt een overnemer voor het laboratorium in Vilvoorde. Als de directie van het inspectiebedrijf die niet vindt, zet ze de activiteiten stop. In dat scenario gaan vijftig jobs verloren. Het gemeenschappelijk vakbondsfront hield  vrijdag een actie tegen de dreigende sluiting.

Een vijftigtal militanten van de vakbonden LBC, BBTK en ACLVB protesteerde aan de bedrijfsgebouwen van Vinçotte aan de Everest-kantorensite in Vilvoorde. De werknemers van het inspectie- en certificatiebedrijf kwamen koffie drinken. De actie was aangekondigd. De directie was niet bereid tot overleg. De hr-directeur liet alleen weten dat ze op het Belgische hoofdkantoor in Vilvoorde “de evolutie gaan opvolgen”.

“De directie heeft het volledige laboratorium in de vitrine gezet”, zegt Geertje Troch, vakbondssecretaris van LBC-NVK. “Ze zoeken in eerste instantie een overnemer voor verkoop. Als dat niet lukt, gaan ze stoppen met de activiteiten. Investeren gaan ze zeker niet meer doen.”

In het laboratorium zijn de afdelingen asbestcontrole en bodeminspectie gehuisvest. Er werken vijftig mensen, van gespecialiseerd onderzoekspersoneel tot administratieve medewerkers. Wetenschappelijk en technisch geschoold personeel onderzoekt er de stalen die overal in België worden opgehaald. “Vinçotte is de enige specialist en marktleider”, stelt Troch. “We vinden het dan ook onbegrijpelijk dat ze willen stoppen met de activiteiten van het lab.”

In het derde en voorlopig laatste contact liet de directie weten dat ze nog geen intentie tot sluiting aankondigt. Het bedrijf is financieel gezond en heeft geen aandeelhouders.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.