Nieuws Vlaams Brabant Virovet ontwikkelt nieuwe vaccins voor schapen en geiten

Virovet ontwikkelt nieuwe vaccins voor schapen en geiten

Virovet ontwikkelt nieuwe vaccins voor schapen en geiten

Virovet gaat samenwerken met Galvmed. Daardoor zal de productielijn van het Leuvense bedrijf uitbreiden met nieuwe vaccins voor schapen en geiten. Virovet bevestigt daarmee zijn rol als toonaangevend biofarmaceutisch bedrijf actief in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en antivirale geneesmiddelen voor vee.

Sinds de kapitaalsverhoging in december 2016 is Virovet gestart met het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve vaccins op basis van een technologieplatform. Deze technologie laat toe vaccins eenvoudig en aan lagere kost te produceren. Bovendien kunnen de vaccins op maat worden gemaakt om de werkzaamheid te maximaliseren, bijwerkingen te minimaliseren en thermische stabiliteit te garanderen waardoor koeling niet langer noodzakelijk is. Met dit platform ontwikkelt Virovet innovatieve vaccins voor ziekten bij landbouwdieren.

“Onze technologie stelt ons in staat om vaccins te ontwikkelen en te produceren die tegen meerdere ziekten tegelijk beschermen. Onze vaccins zijn stabiel bij temperaturen tot vijftig graden”, zegt medeoprichtster Nesya Goris.

In Afrika en in het Midden-Oosten wordt de schapen- en geitenindustrie geteisterd door vier verwoestende en dodelijke virale en bacteriële ziekten. Dat zijn riftdalkoorts, pest van de kleine herkauwer, schapen- en geitenpokken en het besmettelijke pleuropneumonie. Die ziekten bedreigen het bestaan van miljoenen kleine boeren.

“Samen met de universiteit van Leuven hebben we gewerkt aan wat we echt een unieke technologie kunnen noemen die ons zal toelaten om betere vaccins te ontwerpen en te produceren. Het zal de uitrol en het gebruik van de vaccins vereenvoudigen”, zegt ceo Erwin Blomsma.

Virovet bouwt voort op de kennis en de producten die sinds 2008 werden ontwikkeld binnen Okapi Sciences en Aratana Therapeutics. De huidige investeerders zijn Biotech Fonds Vlaanderen, Agri Investment Fund, Gemma Frisius Fonds, Vives en Aratana.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.