Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabant blinkt uit in hoge lonen

Vlaams-Brabant blinkt uit in hoge lonen

Vlaams-Brabant blinkt uit in hoge lonen

geld-uitkeringWie graag een goed loon heeft, zit gebeiteld in Vlaams-Brabant. In geen enkele andere Belgische provincie gemiddeld ligt het inkomen per inwoner hoger. Per gemeente valt de heel hoge score op van Keerbergen, Oud-Heverlee en Bierbeek. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie over het jaar 2013.

Vlaams-Brabant was in 2013 de provincie met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Dat inkomen bedroeg per hoofd 19.994 euro. De verrassende tweede is gebuur Waals-Brabant, met een gemiddeld inkomen per inwoner van 19.465 euro. Oost-Vlaanderen zit daar als derde beste provincie al meteen een flink pak onder met 18.419 euro.

Tweede opmerkelijke vaststelling van de nieuwe cijfers van de FOD Economie is dat drie gemeenten uit Vlaams-Brabant de echte grootverdieners op hun grondgebied hebben. Na het ongenaakbare Sint-Martens-Latem bekleedt Keerbergen de tweede plaats met een gemiddeld inkomen per inwoner van 24.735 euro. Dat is liefst 45,3 procent hoger dan het nationale gemiddelde.

Oud-Heverlee staat op een vierde plaats met een gemiddeld inkomen per inwoner van 24.122 euro. Dat is 41,7 procent hoger dan het nationale gemiddelde.

Vlaams-Brabant telt nog een derde gemeente in de top tien. Anders dan Keerbergen en Oud-Heverlee is Bierbeek wel een verrassing. Met 22.994 euro als gemiddeld inkomen per inwoner bezet Bierbeek de tiende plaats met een bedrag dat nog altijd 35,1 procent hoger ligt dan het nationale gemiddelde.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.