Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabant investeert in fietssnelwegen voor woon-werkverkeer

Vlaams-Brabant investeert in fietssnelwegen voor woon-werkverkeer

Vlaams-Brabant investeert in fietssnelwegen voor woon-werkverkeer

logofietssnelweg-300x169De provincie Vlaams-Brabant gaat volgend jaar extra investeren in de uitbouw van fietssnelwegen voor woon-werkverkeer. Dat blijkt uit de begroting voor 2017 die deze en volgende week besproken wordt in de provincieraad.

Voor het ontwerp van fietssnelwegen en andere fietsroutes trekt de provincie volgend jaar 6,8 miljoen euro uit. Dat is 1 miljoen euro meer dan dit jaar. In 2017 staat de aanleg van belangrijke delen van de fietssnelweg Asse-Brussel op het programma.

Voorts zijn verbeteringen aan de fietssnelweg Leuven-Brussel in Kortenberg en de aanleg van een jaagpad langs de Zenne in Zemst op de fietssnelweg Mechelen-Vilvoorde gepland. Voor de uitvoering van studies ter voorbereiding van nieuwe fietssnelwegen is 300.000 euro uitgetrokken.

Gouverneur Lodewijk De Witte reageerde op de plannen voor ruimtelijke ordening die de Vlaamse regering bekendmaakte in het klimaatpact. “Ruimtelijke ontwikkelingen concentreren langs goed ontsloten vervoersassen is de juiste keuze”, zegt hij.

De Witte verwijst naar het project Regionet Leuven. Dat heeft de provincie opgezet in samenspraak met gemeenten, Vlaamse administraties, De Lijn en de NMBS. Nieuwe ontwikkelingen rond wonen en werken in de Leuvense regio worden geënt op de nabijheid van voorzieningen en van openbaar vervoer.

Hoogwaardige netwerken voor fiets en openbaar vervoer vormen de hefboom voor een duurzame ruimtelijke ordening. “De ruimtelijke visie vereist een performant aanbod van openbaar vervoer dat door de bevolking als een alternatief voor het wegverkeer beschouwd wordt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.