Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabant is een straffe streek

Vlaams-Brabant is een straffe streek

Vlaams-Brabant is een straffe streek

cover boekIn Oud-Heverlee werd het nieuwe boek van televisiekok Jeroen De Pauw voorgesteld. In Op sjok door een straffe streek doorkruist hij Vlaams-Brabant op zoek naar rasechte streekproducten. De Pauw brengt ook het verhaal achter de streekproducten. En 45 recepten die de lezer moeten aanzetten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Uitgever van het boek is Streekproducten Vlaams-Brabant. De organisatie zocht en vond een belevingsboek over de streek en regionale producten en producenten. Jeroen De Pauw maakt een rondreis langs de geuze in het Pajottenland, chocolade en tafeldruiven in de Dijlevallei, Hagelandse wijn, Leuvens bier, vleesspecialiteiten van ambachtelijke beenhouwerijen, kaas en grondwitloof. Achter dat culinaire genot schuilen 95 producenten, 37 verkooppunten, 14 horecazaken, 9 logies en 28 gemeenten.

Jeroen De Pauw kijkt niet alleen naar al die Vlaams-Brabantse ingrediënten. Hij gaat er ook mee aan de slag. Zo trakteert hij de lezer op 45 verrassende recepten met een Vlaams-Brabantse toets. Het boek bevat adressen waar je de streekproducten kan kopen of proeven en tips voor uitstapjes, activiteiten, bezienswaardigheden en fiets- en wandelroutes.

“Dit kijk-, kook- en belevingsboek zet de lezer op weg om zelf een volledige maaltijd klaar te maken. Van aperitief tot en met dessert, op basis van producten uit de eigen streek”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant. De illustraties zijn van Studio Wauters.

Streekproducten zijn een belangrijke troef voor de lokale economie. Dat is een van de redenen waarom het provinciebestuur de realisatie mee mogelijk maakte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.