Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabant sterk vertegenwoordigd op Open Bedrijvendag

Vlaams-Brabant sterk vertegenwoordigd op Open Bedrijvendag

Vlaams-Brabant sterk vertegenwoordigd op Open Bedrijvendag

CQS GROUPDe jaarlijkse Open Bedrijvendag van Voka vindt nu zondag 2 oktober plaats. De 26ste editie staat in het teken van stem. Dat staat voor science, technology, engineering en mathematics. Vlaams-Brabant is sterk vertegenwoordigd met 27 deelnemende bedrijven en hotspots in Tienen en Vilvoorde.

Stem is de verzamelnaam voor alle technische, technologische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen waarvoor jongeren nog altijd (te) weinig kiezen. Op de arbeidsmarkt is er een steeds groter tekort aan profielen zoals ingenieurs, onderhoudstechnici, chemici en bouwvakkers.

bedrijvendag logoOok afval en recyclage staan in de kijker. Bedrijven uit die sector bieden het publiek de kans te ontdekken dat afvalverwerking veel meer is dan de wekelijkse ophaling aan huis. Op elf hotspots is een route langs verschillende bedrijven uitgestippeld. In Vlaams-Brabant zijn er twee hotspots: Tienen en Vilvoorde. Traditioneel zetten ook instellingen en bedrijven uit de openbare sector de deuren open.

De deelnemers uit Vlaams-Brabant: 4 Fonteinen Vilvoorde (bouw), All-Foods Tienen (diensten, advies en opleiding, smullen en feesten), Avantis Leuven (bouw, milieu en omgeving, techniek en technologie), AZ Jan Portaels Vilvoorde (zorg en welzijn, techniek en technologie), Bebat Tienen (milieu en omgeving), Belgocontrol controletoren Steenokkerzeel (verkeer en transport), Belgocontrol luchtverkeersleiding Steenokkerzeel (verkeer en transport), Brussels Grondwitloof Tildonk-Haacht (ambacht, smullen en feesten, milieu en omgeving), CC Het Bolwerk Vilvoorde (lifestyle en cultuur), Celdekor Molenstede-Diest (bouw), CQS Group Tienen (foto, techniek en technologie, verkeer en transport, lifestyle en cultuur), Cultuurcentrum De Kruisboog Tienen (lifestyle en cultuur), DDG CV-Kachels Leuven (diensten, advies en opleiding), De Kringwinkel Hageland Tienen (milieu en omgeving, zorg en welzijn, lifestyle en cultuur), De Kruitfabriek Vilvoorde, Delhaize Zellik-Asse (smullen en feesten, verkeer en transport), Dierencrematorium Memoria Baal-Tremelo (zorg en welzijn, milieu en omgeving), Ecowerf containerpark Tienen (milieu en omgeving), Ecoworks Vilvoorde (milieu en omgeving, bouw, ambacht), Equili Heverlee-Leuven (zorg en welzijn, techniek en technologie, bouw), faculteit ingenieurswetenschappen KU Leuven Heverlee-Leuven (techniek en technologie, milieu en omgeving, bouw), Studio d’Oor Tienen, Thiry Paints Vilvoorde (bouw, lifestyle en cultuur, ambacht), Truck Center Mercedes-Benz Sint-Pieters-Leeuw, UV Leuven-Limburg (diensten, advies en opleiding, it, communicatie en media), VDAB Heverlee-Leuven (diensten, advies en opleiding) en Vervoer Engelbosch Tienen.

Alle info op www.openbedrijvendag.be.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.