Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabant wil Indische expertise naar bedrijven halen

Vlaams-Brabant wil Indische expertise naar bedrijven halen

Vlaams-Brabant wil Indische expertise naar bedrijven halen

indialeuvenEen delegatie van Leuven Mindgate is op weg naar India om de plaatselijke expertise naar bedrijven in Vlaams-Brabant te halen. Onder de vleugels van Voka gaan onder meer Imec en Materialise in New Delhi op zoek naar gespecialiseerde Indische werknemers. Leuvense bedrijven rond gezondheid en hightech gaan er tevens op zoek naar nieuwe afzetmarkten.

Leuven Mindgate wil de stad Leuven als kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit op de wereldkaart zetten. Eerder trok het samenwerkingsplatform naar Stockholm, Kopenhagen, Londen en Cambridge om de regio te profileren als wereldtop in innovatie op het vlak van technologie, geneeskunde en kennisinstellingen.

De trip naar de economische grootmacht India is de volgende stap. Leuven en India is een huwelijk dat al enkele jaren standhoudt. In het zog van andere Europese steden wil nu ook Leuven Indische bedrijven naar hier halen. Er zijn nu al heel wat Indiërs aan het werk in bedrijven als Imec, maar er is nog veel potentieel.

De delegatie telt vertegenwoordigers van Voka Vlaams-Brabant, Imec, Materialise, India House, UZ Leuven en Tractebel. De handelsmissie wil via nieuwe afzetmarkten de werkgelegenheid in Vlaams-Brabant aanzwengelen. De focus ligt onder meer op gezondheid. Veel aandacht gaat uit naar de groeiende mogelijkheden in e-health.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.