Nieuws Vlaams-Brabant Vlaams-Brabantse ondernemingen kunnen beroep doen op kennis UCLL

Vlaams-Brabantse ondernemingen kunnen beroep doen op kennis UCLL

Vlaams-Brabantse ondernemingen kunnen beroep doen op kennis UCLL

LEUVEN – Vanaf 15 augustus kunnen Vlaams-Brabantse bedrijven ook beroep doen op de expertise van UCLL in het kader van Voka Digihub. En dat is nodig, want uit een studie van Voka bij 1000 ondernemingen, waaronder meer dan 100 Vlaams-Brabantse, blijkt dat 7 op de 10 ondernemingen nog steeds geen actieplan heeft om werk te maken van de digitale transformatie.

De hogeschool van de Moving Minds heeft 4 campussen in de Leuvense kennisregio. In totaal zijn 500, oftewel 1/3, van haar medewerkers actief in onderzoek en dienstverlening. Dat doen ze binnen 8 expertisecentra, die zich elk richten op een specifieke markt. De kennisinstelling en de kamer van koophandel zijn geknipte partners voor elkaar.

Expertisecentrum Digital Solutions biedt consultancy aan in de niches data, AI en IoT, is actief in de wereld van de zorgtechnologie, zet in op de digitalisering van onderwijs, experimenteert volop met virtual en augmented reality en loopt in Vlaanderen voorop als het over behaviour driven development gaat. De onderzoekers streven doorheen dat alles naar een optimale afstemming tussen marktvraag en realisatie.

Kennis brengen waar nodig

“Hogescholen hebben, naast het inrichten van opleidingen, ook als opdracht hun kennis te delen met de professionele wereld”, vindt Patrick De Mazière van Digital Solutions. “Met onze expertisecentra zetten we in op praktijkgericht onderzoek. Dat gebeurt altijd op basis van een praktische uitdaging, een marktvraag of een bredere maatschappelijke kwestie. We zijn blij met deze samenwerking met Voka – KvK Vlaams-Brabant omdat het netwerk van de organisatie ons in staat stelt onze kennis te brengen waar ze nodig is.”

Bedrijven die willen digitaliseren kunnen bij Voka – KvK Vlaams-Brabant beroep doen op experts in verschillende domeinen. Dankzij de Digihub kunnen de bedrijven zien of hun aanpak technisch haalbaar is. Ze krijgen samen met experts uit verschillende kennisinstellingen de mogelijkheid om hun digitaal bedrijfsmodel te testen.

Indien de test positief is, kunnen ze het nieuwe model effectief testen, implementeren en erin investeren. Iedere kennisinstelling in de Digihub heeft eigen expertise en specialiteiten. UCLL verbreedt als nieuwe partner het aanbod van de Digihub en stemt daarmee het aanbod verder af op de vraag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.