Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabantse starters mikken op Bizidee

Vlaams-Brabantse starters mikken op Bizidee

Vlaams-Brabantse starters mikken op Bizidee

bizidee_nieuwBizidee, de Ondernemingsplanwedstrijd met steun van de Vlaamse Overheid en Agentschap Ondernemen, maakt op woensdag 9 december de laureaten bekend van haar veertiende editie. De laureaten  kunnen tot 15.000 euro aan startkapitaal winnen. Enkele Vlaams-Brabantse starters zijn nog in de running.

Dit jaar konden starters zich voor het eerst in twee categorieën inschrijven,  Large of Small, naargelang de groei die ze ambiëren. “Bedoeling is om iedereen met een goed ondernemingsplan een boost te  geven”, zegt Sylvia Feytons, projectmanager van Bizidee. “Binnen het Vlaamse ondernemerschap hebben we die verscheidenheid net nodig.” De meest ambitieuze ondernemers nemen het tegen elkaar op in de categorie ‘Large’. Dit zijn ondernemers die mikken op minimaal vijf werknemers en/of twee vestigingen van hun bedrijf, of die internationale ambities hebben. In de categorie ‘Small’ komen de starters uit die het iets bescheidener aanpakken.

Van de acht finalisten in de Large zijn er drie uit Vlaams-Brabant. Diabatix wil een gamechanger zijn in de wereld van de koeloplossingen. Diabatix wil bestaande koelsystemen analyseren en nieuwe, innovatieve koeloplossingen aanleveren met een hoge graad maatwerk. Waar de huidige standaard in de industrie sterk gebaseerd is op simpele vuistregels of voortbouwt op bestaande ontwerpen, benadert Diabatix de oplossing aan de hand van een state of the art ontwerpprocedure. Het team van Diabatix bestaat uit doctor-ingenieurs Lieven Vervecken en Joris Coddé, en Alex op de Weegh.

Locate2Save werd opgericht door Laurent Segers. Met Locate2Save wil hij de digitalisering van de industriële sector inzetten om de veiligheid van werknemers naar een hoger niveau te tillen. Ze zullen een technologie ontwikkelen die in real-time de locatie van werknemers exact bepaalt en deze combineert met een interactief 3D-model van de industriële omgeving.

Portinaio van Dario Delsanne staat voor de nieuwe generatie deurintercoms voor appartementen – en dit zonder binnenposten. De intercom communiceert via een ingebouwde SIM-kaart, hierdoor is geen fysieke internetaansluiting nodig. Als bewoner ontvang je de oproep van de bezoeker via een applicatie op je smartphone of tablet. De buitenpost is voorzien van een anti-vandaalaanraakscherm, camera met night-vision en ingebouwde badgelezer. Je kan als bewoner niet alleen het deurslot maar eventueel ook een delivery-box bedienen. Binnenin de box scant de koerier uw unieke code als bewijs van ontvangst. Dankzij Portinaio mis je kortom nooit meer een bezoek of pakje.

Van de zes finalisten bij de Small is er eentje uit Vlaams-Brabant. Etalaasj is het idee van twee creatieve zussen, Sietske en Steffie Leeters. Etalaasj wil een complete en unieke kinderkamer aanbieden met alles erop en eraan, van decoratie tot meubeltjes. De kamer is uitgerust met alle basisbenodigdheden voor een kinderkamer aangevuld met de allerleukste hebbedingetjes. Door de combinatie van opgeknapte vintage spullen, nieuwe objecten en handgemaakte items streeft Etalaasj naar een origineel, vernieuwend en duurzaam geheel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.