Nieuws Vlaams Brabant Vlaams groot ereteken voor Gilbert Declerck

Vlaams groot ereteken voor Gilbert Declerck

Vlaams groot ereteken voor Gilbert Declerck

De Vlaamse regering reikt op 11 juli een ereteken uit aan Gilbert Declerck. De voorzitter van Leuven Mindgate en gewezen ceo van het Leuvense onderzoekscentrum Imec is een van de elf laureaten. Hij behoort tot het kransje van vijf dat zelfs een groot ereteken krijgt.

Het ereteken van de Vlaamse Gemeenschap is een eervolle onderscheiding en verleent geen voorrechten. Er is ook geen geldprijs aan verbonden. “De bekroonden zijn uitzonderlijk verdienstelijk geweest voor Vlaanderen of hebben door hun uitzonderlijke talenten bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen.”

De Vlaamse eretekens worden op 11 juli voor de derde keer uitgereikt. De elf gelauwerden zijn Koen Lenaerts (voorzitter bij het Europees Hof van Justitie), Peter Piot (microbioloog en directeur van de London School of Hygiene and Tropical Medicine), Christiane Van Den Wyngaert (rechter bij het Internationaal Strafhof), Florian Van Acker (tafeltennisspeler), Werner Ferdinande alias Will Ferdy (zanger), Ilse Weeghmans (directrice Vlaams Patiëntenplatform), Gilbert Declerck (ex-ceo van Imec en voorzitter van Mindgate Leuven), Ann Wauters (basketbalspeelster), Frank Deboosere (weerman), Mohamed El Bachiri (bekend van Jihad van liefde), David Van Reybrouck (cultuurhistoricus en schrijver) en Gilbert Declerck.

Er is ook het groot ereteken voor mensen die zich langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor Vlaanderen. De vijf laureaten zijn Lenaerts, Piot, Van Den Wyngaert, Weeghmans en Declerck. De eretekens worden overhandigd tijdens een viering in de ambtswoning van de Vlaamse minister-president. De gelauwerden krijgen een onderscheidingsteken en een oorkonde. Ze worden ook opgenomen in het digitale eretekenboek.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.