Nieuws Vlaams Brabant Vlaamse carrossier vindt ondernemersruimte over taalgrens

Vlaamse carrossier vindt ondernemersruimte over taalgrens

Vlaamse carrossier vindt ondernemersruimte over taalgrens

HOEILAART/WAVER –  Nico Keyaert (40), zaakvoerder en eigenaar van het gelijknamige carrosseriebedrijf in Hoeilaart, is met zijn zaak verhuisd naar een gloednieuw atelier aan de Franklinlaan in Waver. Nico legt uit waarom hij de taalgrens overstak.

Nico Keyaert werkte met zijn carrosserie al jaren in een pand aan de JB Charlierlaan in Hoeilaart. Het atelier was goed gelegen maar was mettertijd te klein geworden. Hij zocht een pand dat toekomstgericht was. “Ik wilde met de zaak op een industriepark zitten”, steekt Nico van wal. In Overijse waren er plannen voor een nieuw project met kmo-units.

Kruis over Overijse

“Twee jaar ben ik met dat project in Overijse bezig geweest. Ik heb er enorm veel energie ingestoken: urenlang met mensen rond de tafel gezeten om te zien of de carrosserie in het gebouw zou passen en er voldoende energievoorzieningen waren. Maar het wilde maar niet vlotten. Op een dag was ik bij mijn notaris die me liet verstaan dat hij geen goed gevoel had bij het project in Overijse. Ik ben toen naar huis gegaan en heb die avond beslist om het project in Overijse uit mijn hoofd te zetten”, haalt Nico de herinnering op.

 

Snel geregeld

Nauwelijks een week later vond hij op Immoweb een melding van “industrie Waals-Brabant”. “Bleek dat ze met een project bezig waren in Waver, op zo’n 10 kilometer van mijn oude carrosserie. Een dag later heb ik mijn atelier gekocht, wel met het risico dat het dezelfde weg zou opgaan als in Overijse. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Met projectontwikkelaar BVI uit Wommelgem klikte het meteen. In 5 maanden waren de milieuvergunningen in orde. Alles is hier erg snel gegaan. De ligging van het project in Overijse was misschien iets beter maar al de rest in hier in Waver tip top in orde. De ruimte is wat ik wilde: efficiënt, overzichtelijk, fully equiped en 100% mijn eigendom,  Ik ben blij dat ik de stap heb gezet ondanks dat ik even ervoor vreesde dat ik een deel van mijn cliënteel zou verliezen. Maar dat is niet het geval. Meer nog, ik heb hier in Waver al enkele naburige bedrijven als klant binnengehaald”, luidt het.

Onderscheiden

Nico beschikt in Waver over een werkvloer van 400m2. Op de eerste verdieping zijn er een bureel,  sanitaire voorzieningen en een refter. Nog eens goed voor 65m2. Bij Nico Keyaert kun je terecht voor alles wat met carrosserie te maken heeft voor nieuwe en classic wagens: schades, esthetische oplossingen en lakwerk. “We hebben hier al verschillende objecten gespoten: fietsen, moto’s, airco toestellen, verluchtingsroosters, we hebben zelfs al een huisje van een grasrobot van een aangepast kleurtje voorzien”, vertelt Nico.

Ook het vervangen van ruiten doet Keyaert die naast B2C ook in opdracht van bedrijven werkt.  “Er worden vervangwagens voorzien en de herstelde wagens worden gewassen afgeleverd. “Kijk, Ik krijg de mensen niet met de glimlach binnen, maar we proberen ze wel met de glimlach en hun pico bello herstelde wagen te laten vertrekken. In die zin ben ik niet bezig met de uitbouw van een carrosserie met heel wat werkmensen die weet ik hoeveel wagens herstellen. Ik wil het klein maar fijn houden op de manier zoals ik het wil. Mensen kunnen zeggen: daar vind je een carrosserie en daar vind je er een. Maar bij Keyaert is het toch nog iets anders. Zo wil ik me onderscheiden”, besluit Nico. Hij doet een beroep op een halftijdse kracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.