Materialise 1 Materialise.

Vlaamse Trends Gazellen: de finale resultaten

LEUVEN/DIEST/STROMBEEK-BEVER/SINT-PIETERS-LEEUW - De Vlaamse Trends Gazellen, de lijst van snelst groeiende bedrijven in Vlaanderen editie 2019, zijn vanavond bekendgemaakt in Brussel. In de categorie van grote bedrijven behaalde het Leuvense 3D-printing bedrijf Materialise zilver. In de categorieën middelgrote en kleine ondernemingen behaalden enkele bedrijven uit onze regio een mooie score. 

Geen oppergaai voor een van de bedrijven uit onze provincie tijdens de uitreiking van de Vlaamse Trends Gazellen woensdagavond in Brussel. De hoofdprijzen  zijn voor GeoSea (DEME), een waterbouwkundig bedrijf uit Zwijnaarde, in de categorie grote bedrijven, In de sectie van de middelgrote ondernemingen kwam digitaal communicatiebureau Intracto uit Herentals als snelst groeiende onderneming in Vlaanderen uit de bus. Bij de kleine bedrijven is Industrial piping bedrijf C&G uit Ham de winnaar. Deze drie sprinters dragen de titel van Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen, editie 2019.

Vlaams-Brabant 

Voor onze provincie behaalde 3D-printing bedrijf Materialise uit Leuven zilver in de categorie grote bedrijven. De Leuvense innovator is de enige in de top 20 van snelst groeiende bedrijven in Vlaanderen in de periode van 2013 tot en met 2017. Bij de middelgrote bedrijven duiken er wel wat spelers uit Vlaams-Brabant op. Drukkerij Daddy Kate uit Sint-Pieters-Leeuw werd vijfde. Het Diestse Rabbit, producent van kant-en-klare maaltijden, behaalde een zestiende plaats. Er is meer Vlaams-Brabantse sterke groei in de categorie van de kleine ondernemingen. Software bedrijf Qualum uit Heverlee (3e), HR-bedrijf Flying Services uit Leuven (10e), Octinion, innovator in landbouwmechanisatie, uit Leuven (14e) en gerechtsdeurwaarderskantoor Modero Brussel uit Strombeek-Bever (16e) maken deel uit van het selecte groepje snelst groeiende kleine bedrijven van Vlaanderen 2019.

Methode 

De Trends Gazellen zijn gebaseerd op het principe van groei. Hoe sneller de groei, hoe hoger in de rangschikking. Concreet bekijken de organisatoren de groei van omzet, cashflow en personeelbestand, over een periode van vijf jaar. In casu de periode van 2013 tot en met 2017. De groei van de drie variabelen wordt tot 1 score herleid, die de plaats in de rangschikking bepaalt.