Nieuws Vlaams Brabant Vlaamse vape-keten trekt naar Brussel en Wallonië

Vlaamse vape-keten trekt naar Brussel en Wallonië

De Dampshop aan de Leuvensesteenweg in Diest.

Vlaamse vape-keten trekt naar Brussel en Wallonië

DIEST/LEUVEN/VILVOORDE/BRUSSEL – De Vlaamse vape-keten Dampshop, met vestigingen in onder andere Leuven, Diest en Vilvoorde, trekt de taalgrens over. De zaak opende drie filialen in Wallonië. Ook aan de Munt is Brussel opende een Dampshop de deuren. 

De voorbije maand heeft Dampshop een winkel in Brussel, Nijvel, Luik en één in Namen geopend. Met deze openingen zet het Vlaamse bedrijf de eerste stappen in Brussel en Wallonië. In Vlaanderen telt Dampshop al 31 winkels.

“We kiezen voor onze vape-shops telkens toplocaties waar veel mensen voorbijwandelen. We zijn onder meer aanwezig in het Wijnegem- en Waasland Shopping Center, de Stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen en sinds kort ook aan de Brusselse Munt”, zegt Limburger Ruud van Eckeren, mede-eigenaar van Dampshop.

De sterke groei de voorbije jaren is volgens Dampshop voor een groot deel toe te schrijven aan het feit dat vapen in België steeds meer aanvaard wordt als rookstopmiddel of als minder schadelijk alternatief voor de traditionele tabaksproducten. Wetenschappers en organisaties bevestigen dat gevoel. Ook Tabakstop moedigt rokers aan om over te schakelen naar vapen, maar benadrukt wel dat ze nadien ook best stoppen met vapen.

Dampshop werd in 2016 opgestart door de Limburgse broers John en Ruud Van Eckeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.