Nieuws Vlaams Brabant Vlajo stuurt acht mini-ondernemingen naar provinciale finale

Vlajo stuurt acht mini-ondernemingen naar provinciale finale

Vlajo stuurt acht mini-ondernemingen naar provinciale finale

vlajofinaleIn Wilsele bij Leuven vindt op woensdag 16 maart de Vlaams-Brabantse finale plaats voor de awards van beste studentenondernemingen van Vlajo. Acht Vlaams-Brabantse mini-ondernemingen nemen het tegen elkaar op tijdens de provinciale finale van de Vlaamse Jonge Ondernemingen.

“Begin januari kregen de mini-ondernemingen van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) een uitnodiging om hun businessplan in te dienen. In Vlaams-Brabant gingen veertig mini-ondernemingen de uitdaging aan. De jury selecteerde de acht meest beloftevolle finalisten. Aan hen om woensdag in de gebouwen van Eandis in Wilsele de jury te overtuigen van hun concept”, zegt Cecilia Vertongen, Vlajo-coördinatrice.

“Naast het businessplan houdt de jury ook rekening met de presentatie van de mini-onderneming én de antwoorden op de soms moeilijke vragen. Ten slotte worden ook punten uitgedeeld voor het concept van de jonge ondernemers, een graadmeter voor de toekomst van de mini-onderneming.”

De winnaar mag de provincie Vlaams-Brabant vertegenwoordigen tijdens de Vlaamse finale in Brussel op 27 april. Daar neemt de Vlaams-Brabantse laureaat het op tegen de finalisten uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. De Vlaamse winnaar wordt bekendgemaakt op de Vlajo Awards slotshow in Walibi in Waver op 30 april 2016. De winnaar gaat naar de Europese finale in juli in Zwitserland.

De finalisten zijn Lumos van het KA Tienen, Easyride van het Sint-Theresiacollege uit Kapelle-op-den-Bos, Mappin en Suono van het Sint-Pieterscollege uit Leuven, Secret Message van Virgo+ Vilvoorde, Scanda van Don Bosco Haacht, We-Scan van Virgo Sapiens Londerzeel en Store-it van het Sint-Godelieve Instituut uit Kapelle-op-den-Bos.

Zij worden op de rooster gelegd door volgende juryleden: Anja Verbruggen van BNP Paribas Fortis, Kevin Logist en Laura Terlaeken van Voka Vlaams-Brabant, Jean-Claude Hayen van Provincie Vlaams-Brabant, Martine De Keyser van AG Insurance, Frederik Hectors van Deloitte en Wouter Ulburghs van Ovam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.