Nieuws Vlaams Brabant Voka berekent kost van zwaarste ochtendspits van het jaar op 2,5 miljoen euro

Voka berekent kost van zwaarste ochtendspits van het jaar op 2,5 miljoen euro

Voka berekent kost van zwaarste ochtendspits van het jaar op 2,5 miljoen euro

files-regenweerDe onophoudelijke regen veroorzaakte woensdag de zwaarste ochtendspits van het jaar in Vlaams-Brabant en de rest van Vlaanderen. De files zorgden voor een extra kost van 2,5 miljoen euro in vergelijking met een normale filedag. Dan bedraagt de filekost 2 miljoen euro, waardoor het totaal voor woensdag uitkomt op 4,5 miljoen euro. Dat berekende Stijn Decock, hoofdeconoom van Voka.

De felle aanhoudende regen heeft de zwaarste ochtendspits van het jaar voor Vlaanderen veroorzaakt. In totaal stond er ruim 270 kilometer file. Voor heel België werd het record niet gebroken, al was het wel de zwaarste woensdagochtend van het jaar. Op het hoogtepunt stond er 446 kilometer file. Zo ging het erg moeizaam op de Brusselse Ring rond Zaventem en op de autowegen tussen Leuven en Brussel (E40) en in de Vlaamse Rand rond Brussel (E19) richting Halle.

Ongeveer 120.000 mensen stonden woensdagochtend volgens Decock in de file. De hoofdeconoom van Voka wijst erop dat in België jaarlijks slechts 1 miljard euro geïnvesteerd wordt in wegeninfrastructuur. In andere Europese landen wordt gemiddeld genomen dubbel zo veel uitgetrokken voor wegeninfrastructuur. België heeft dan ook nog eens met een heel druk wegennet te maken.

Op termijn kan volgens Decock rekeningrijden voor personenwagens voor een oplossing zorgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.