Nieuws Vlaams Brabant Voka betreurt nieuwe mokerslag voor luchthaven van Zaventem

Voka betreurt nieuwe mokerslag voor luchthaven van Zaventem

Voka betreurt nieuwe mokerslag voor luchthaven van Zaventem

brussels airportDe Brusselse regering onderneemt juridische stappen in het dossier van de vluchten boven de hoofdstad. Voka Vlaams-Brabant noemt dat een bom onder het vluchtendossier. “De zware eisen waarmee de Brusselse regering naar de rechtbank stapt, zijn goed om de nationale luchthaven in Zaventem naar de afgrond te brengen.”

“Eenzijdige acties, of ze nu van Brusselse dan wel Vlaamse kant komen, ondermijnen een gedragen oplossing die enkel via overleg en een samenwerkingsakkoord tot stand kan komen”, zeggen Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan.

Het moeilijke dossier van de vluchtroutes, geluidsnormen en nachtvluchten kan niet opgelost worden door unisono aparte regels op te stellen en vervolgens naar de rechtbank te trekken wanneer blijkt dat te strenge regels onhaalbaar zijn. Voka noemt de eis voor de uitbreiding van de nacht in combinatie met nog maar eens andere vliegroutes volledig misplaatst.

“Vroeger dachten we dat de Brusselse regering wel de lusten maar niet de lasten wilde van de luchthaven. Nu blijkt dat ze ook de lusten niet meer wilt”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Heeft Brussel dan niet gemerkt hoe cruciaal de luchthaven is voor de economie?”

In plaats van het voor de rechtbank uit te vechten wil Voka dat alle partijen, Brusselse en Vlaamse, samenkomen om een oplossing te zoeken en uit te tekenen in een Vliegwet. Daarvoor rekent het op een initiatief van de nieuwe minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer