Voka en provincie Vlaams-Brabant bekronen duurzame kmo’s

Jaarlijks gaat het milieu-infopunt voor kmo’s, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Voka, op zoek naar een kleine of middelgrote organisatie die zich actief inzet voor duurzaam ondernemen. Vier finalisten kunnen meedingen naar de titel van miK-klimaatambassadeur 2023.

Vlaams-Brabantse kmo’s kunnen zich tot 22 augustus kandidaat stellen voor de wedstrijd. Na een selectie worden vier finalisten gekozen. Zij krijgen hun eigen promocampagne waarop iedereen zijn of haar favoriet een virtuele duw in de rug kan geven via een online stemcampagne. Die stemronde telt mee voor 50% van de punten. De andere helft bestaat uit het verdict van juryleden van Voka-KvK Vlaams Brabant en de provincie.

Klimaatambassadeur

De nieuwe klimaatambassadeur wordt bekend gemaakt in december. "Het miK dient als platform om een brug te bouwen tussen onze Vlaams-Brabantse ondernemers en de lokale overheden en de provincie. De klimaatambassadeur is een titel die wordt toegekend aan een onderneming die een voorbeeld is op gebied van duurzaam ondernemen", zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Vlaams-Brabant.

Wil je jouw onderneming of een andere kmo nomineren? Stuur naam en gegevens naar mik@voka.be. Dat kan nog tot 22 augustus.