Hans De Backer van Digital For Youth neemt de laptops in ontvangst van Kris Claes van Voka. Foto IF Hans De Backer van Digital For Youth neemt de laptops in ontvangst van Kris Claes van Voka. Foto IF

Voka geeft IT-materiaal van bedrijven tweede leven

Voka-KvK Vlaams-Brabant schonk samen met deelnemende bedrijven aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)-traject laptops, schermen en ander IT-materiaal aan Digital For Youth. De Leuvense vzw haalt oud IT-materiaal van bedrijven op en geeft dat een tweede leven bij verenigingen, vzw’s en scholen.

“Dat ons IT-materiaal een tweede leven zal vinden bij organisaties in de buurt, vinden we een goede zaak”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant. “Het is ook heel fijn dat onze VCDO-deelnemers de mogelijkheid krijgen om hun IT-materiaal zo te laten reviseren.”

Lees ook: Vlaams-Brabantse ondernemers zien economische situatie verslechteren: “Onze bedrijven verliezen concurrentiekracht”“We zijn bijzonder blij dat Voka-KvK Vlaams-Brabant afgeschreven IT-toestellen doneert aan Digital For Youth en tevens vele Voka-leden inspireert om hetzelfde te doen”, vult general manager Hans De Backer van Digital For Youth aan.

Dichter bij arbeidsmarkt

“Wat Digital for Youth doet, is belangrijk op zowel sociaal als ecologisch vlak. Sinds 2019 schonken we meer dan 22.500 refurbished laptops aan Belgische jongeren via vele scholen en sociale organisaties die hun digitale vaardigheden versterken. Het gaat dan om leren programmeren, omgaan met cyberveiligheid, robots in elkaar steken,… Daardoor brengen we tienduizenden jongeren dichter bij de arbeidsmarkt.”

“Duurzaam ondernemen wordt steeds meer een evidentie, maar bedrijven hebben ook ondersteuning nodig. We zijn heel trots dat we vanuit Voka de juiste begeleiding kunnen bieden”, besluit Kris Claes.