phished

Voka-KvK Vlaams-Brabant, VLAIO en Leuvense Phished zetten met campagne in op cyberweerbaarheid van bedrijven

1 op de 4 bedrijven in België is al slachtoffer geweest van phishing. Dit blijkt uit cijfers van de Cybersecurity-Barometer van ECOOM-STORE. Voka-Kvk Vlaams-Brabant, VLAIO en Phished bieden daarom een campagne aan bedrijven om medewerkers te wapenen tegen de gevaren van phishing.

“Bedrijven zouden zich preventief al moeten wapenen tegen mogelijke cyberaanvallen. Via de gratis Digitale Quick Scan kunnen bedrijven die lid zijn bij Voka-KvK Vlaams-Brabant al een zicht krijgen op wat ze goed – en minder goed – doen op vlak van cybersecurity. Maar nog te veel hackings gebeuren door een menselijke fout. Daarom zet Voka-KvK Vlaams-Brabant in op preventie en onderricht bij bedrijven dankzij deze campagne", zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.

De medewerkers van deelnemende ondernemingen krijgen toegang tot het holistische platform van Phished, het Leuvense cybersecurity-bedrijf. Aan de hand van trainingssessies, hyperrealistische phishingsimulaties, een gebruiksvriendelijke report-button en slimme updates met het laatste cybernieuws leren ze de gevaren van cyber attacks (her)kennen. Aria, de AI-cyberassistent, begeleidt gebruikers en admins 24/7 in het Phished-platform en beantwoordt veelgestelde vragen. ​ ​ ​ ​ ​

“We zijn enthousiast om samen met Voka de handen in elkaar te slaan voor een veiligere digitale toekomst", aldus ​ Jo Vandebergh, CEO Phished. Ons doel is om Vlaamse KMO’s te begeleiden in het trainen van hun medewerkers op vlak van cyberveiligheid. Zo verhogen we samen de weerbaarheid tegen phishing, datalekken en andere digitale risico's en beschermen we de gegevens en reputatie van iedere organisatie.”