Nieuws Vlaams-Brabant Voka over renovatie viaduct in Vilvoorde: “Doeltreffende maatregelen nodig om hinder te beperken”

Voka over renovatie viaduct in Vilvoorde: “Doeltreffende maatregelen nodig om hinder te beperken”

Foo DBG

Voka over renovatie viaduct in Vilvoorde: “Doeltreffende maatregelen nodig om hinder te beperken”

VILVOORDE – Werkgeversorganisatie Voka Vlaams-Brabant vraagt maatregelen om de hinder voor vracht- en personenverkeer tot een minimum te beperken wanneer deze zomer de langverwachte werken aan het viaduct van Vilvoorde starten.

De werken aan het viaduct gaan van start in augustus en zullen acht jaar duren. Voka – KvK Vlaams-Brabant is tevreden dat de timing van deze broodnodige werken gekend is. Naast duidelijke communicatie, hamert de werkgeversorganisatie op doeltreffende maatregelen om de hinder te beperken.

Logistieke flow

“De logistieke flow voor de bedrijven in Vlaams-Brabant en heel Vlaanderen moet gegarandeerd blijven”, reageert gedelegeerd bestuurder Kris Claes. “Dat kan enkel door te zorgen voor een goede alternatieve doorstroming, permanente bereikbaarheid van de ondernemingen in deze regio en permanente en duidelijke communicatie met deze bedrijven.”

Voka roept De Werkvennootschap – die deze werken coördineert – op om samen te werken en deze maatregelen in onderling overleg uit te werken.

Snelheidsbeperking

De eerste fase van de werken start in augustus van dit jaar en duurt tot 2026. Tijdens die jaren zullen de drie rijstroken in elke rijrichting open blijven, maar wel versmald worden met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Er worden dan lichte wachttijden verwacht op drukke momenten.

Vanaf 2027 start een nieuwe fase, waarbij in totaal maar vijf rijstroken voor beide richtingen beschikbaar blijven. Er zal dan beurtelings een deel van het viaduct gesloten worden met naar verwachting veel hinder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.