Nieuws Vlaams Brabant Voka schreeuwt ex-directeur naar de hoogste top

Voka schreeuwt ex-directeur naar de hoogste top

Voka schreeuwt ex-directeur naar de hoogste top

everestPaul Hegge heeft een sportieve topprestatie neergezet. Hij heeft in Nepal de Mount Everest bedwongen. Zijn ex-collega’s van Voka Vlaams-Brabant hebben op het thuisfront sterk meegeleefd met de klimexpeditie. “Vanop ons kantoor hebben we flink gesupporterd”, zegt woordvoerder Kasper Demol.

Paul Hegge (48), tot vijf maanden geleden algemeen directeur van wat toen nog Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde was, heeft het klaargespeeld. Hij heeft de allerhoogste top van de wereld bereikt. Hegge (links op de foto) nam deel aan een klimexpeditie naar de top van de Mount Everest (8.848 meter) met zestien ondernemers. Het vertrek naar Nepal op 25 maart verliep tumultueus, omdat de aanslagen nog heel vers waren.

De meeste ondernemers hadden het basiskamp op amper 5.200 meter hoogte als einddoel. Hegge trok verder, onder meer in het gezelschap van Sofie Lenaerts (40) uit Bertem, en koos voor de noordkant van de Everest. Die is technisch moeilijk maar in tegenstelling tot de zuidkant is er nauwelijks lawinegevaar. Op 9 april begonnen ze aan de expeditie.

“We hebben zijn onderneming op de voet gevolgd”, zegt Kasper Demol, woordvoerder van Voka Vlaams-Brabant. “Paul is tenslotte tien jaar onze baas geweest in het kantoor van Halle-Vilvoorde. Met de moderne communicatiemiddelen konden we het verloop van de expeditie inschatten.”

“Zijn metgezel Sofie haalde de top met een gebroken rib, het gevolg van het vele hoesten. Paul zelf kreeg dan weer af te rekenen met darmklachten. Ze zijn niet lang op de top geweest. Het zicht op de Everest was minder goed dan verhoopt.”

Zonder risico’s kan een klimmer nooit de top halen. Dat beseften Hegge en co maar al te goed. Op de dag dat zij de top haalden, stierf een Nederlander tijdens de afdaling, traditioneel het gevaarlijkste moment. Daags nadien liet ook een Australische klimster het leven op de flanken van de Everest.

Hegge is op terugweg van zijn avontuur. Het hoofdstuk-Voka is afgesloten. Een nieuwe professionele uitdaging ligt op hem te wachten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.