Nieuws Vlaams Brabant Voka Vlaams-Brabant blij met terugkeer Ethiopian Airlines

Voka Vlaams-Brabant blij met terugkeer Ethiopian Airlines

Voka Vlaams-Brabant blij met terugkeer Ethiopian Airlines

 

vliegtuigDe terugkeer van Ethiopian Airlines naar Brussels Airport wordt op gejuich onthaald bij werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Dankzij de toekenning van de vliegrechten voor de luchtvaartmaatschappij kunnen er honderden jobs bijkomen en groeit de aantrekkelijkheid van Brussels Airport als cargo-hub.

“Na de vaudeville vorig jaar, zegeviert het gezond verstand”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Hopelijk zien we snel even veel daadkracht voor de vliegwet, zodat ook de juridische rechtszekerheid van de vliegroutes voor de noodzakelijke stabiliteit kan zorgen.”

Voka vindt de terugkeer van Ethiopian Airlines naar Brussels Airport enorm goed nieuws voor de regio en bij uitbreiding het hele land. Na het vertrek van de luchtvaartmaatschappij uit Zaventem en daarna ook Luik, wekt de eensgezindheid om Ethiopian Airlines terug te halen vertrouwen op bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “Het toont aan dat het groeiend belang van cargo op de nationale luchthaven en de bijhorende werkgelegenheid duidelijk erkend wordt”, zegt Peter Van Biesbroeck. Een toekomstige uitbreiding van de proef met de Lange Zware Vrachtwagens of eco-combi’s zal de troeven van cargotrafiek van en naar Brussels Airport nog versterken.

Daarnaast onderstreept Voka – Kamer van Koophandel nogmaals het belang van een vliegwet. “Een regelgevend kader voor vliegroutes is absoluut noodzakelijk om investeringen en jobcreatie in de tweede grootste economische pool van het land op peil te houden. Als die duidelijkheid er komt, verhoogt dit enkel maar de aantrekkelijkheid van onze luchthaven en dus ook van België”, zegt Van Biesbroeck.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.