Nieuws Vlaams Brabant Voka Vlaams-Brabant steunt stad Leuven voor treinstation Haasrode

Voka Vlaams-Brabant steunt stad Leuven voor treinstation Haasrode

Voka Vlaams-Brabant steunt stad Leuven voor treinstation Haasrode

PETER VEN BIESBROECKDe vraag van de Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) voor een treinstation in Haasrode vindt ook weerklank bij ondernemersorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “Het bedrijventerrein is nu al voor meer dan negentig procent  afhankelijk van de wagen voor het woon-werkverkeer”, zegt algemeen directeur Peter van Biesbroeck. “Met een treinstation kunnen we de modal shift in deze regio een welgekomen duw in de rug geven.”

Naast het stadsbestuur en politici van alle partijen, zijn ook de ondernemers uit de regio al langer vragende partij voor een treinstation aan het bedrijventerrein in Haasrode. Door een gebrek aan hoogwaardig openbaar vervoer is het bedrijventerrein bijna uitsluitend met de wagen te bereiken. Meer dan negentig procent  van het woon-werkverkeer gebeurt er met de wagen. Zowel voor de werknemers en de klanten van de bedrijven als voor de studenten is een uitbreiding van het openbaar vervoersaanbod noodzakelijk.

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant werkt dit voorjaar daarom samen met verschillende partners aan een mobiliteitsprofiel van het bedrijventerrein. Daarin wordt onder meer het reizigerspotentieel van een treinstation in Haasrode berekend. Daarnaast zal de ondernemersorganisatie dit jaar ook een campagne lanceren om de modal shift, het overstappen op andere vervoerswijzen dan de wagen, te stimuleren. Naast betere fietsverbindingen vormt hoogwaardig openbaar vervoer hierin ook een speerpunt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.