Nieuws Vlaams-Brabant Voormalig Securitas-CFO Bart Adam wordt nieuwe financieel adviseur van COGIVA

Voormalig Securitas-CFO Bart Adam wordt nieuwe financieel adviseur van COGIVA

Foto: Cogiva

Voormalig Securitas-CFO Bart Adam wordt nieuwe financieel adviseur van COGIVA

KEERBERGEN – Sinds februari 2022 maakt Bart Adam deel uit van vastgoedontwikkelaar COGIVA. Als minderheidsaandeelhouder staat hij gedelegeerd bestuurders Peter Breesch en Paul Cordier bij met financieel advies. Daarbij komt zijn jarenlange ervaring als Global CFO bij Securitas van pas. Door met COGIVA samen te werken, combineert hij zijn twee passies – financiën en architectuur.

Bart Adam werkte meer dan twintig jaar bij Securitas wereldwijd. Waarvan de laatste negen jaar als Global CFO. Al heeft hij deze functie ondertussen achter zich gelaten. Momenteel staat hij Securitas nog deeltijds bij als zelfstandig consulent. De rest van zijn tijd spendeert hij aan COGIVA.

COGIVA werd opgericht in 2015. Vandaag bestaat het team uit drie ondernemende partners die elkaar aanvullen vanuit hun eigen expertisedomein (financieel – commercieel – bouwkundig). Bijgestaan door een commercieel verantwoordelijke en twee projectmanagers. COGIVA focust zich voornamelijk op drie kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Al hun projecten beantwoorden aan de BEN-normen (Bijna-energieneutraal bouwen, red.) en het bouwproces verloopt nu ook CO2-neutraal. COGIVA werd enkele jaren geleden door de overheid als een van de eerste erkend als BEN-voorloper en is dus een echte BEN-specialist en duurzame ontwikkelaar.

Terugkeren naar oude interesse

Van een beursgenoteerd internationaal bedrijf naar een Vlaamse projectontwikkelaar. Het lijkt een vreemde keuze, al is het dat voor Bart niet. “Er zijn drie redenen. Zo heb ik altijd een zwak gehad voor bouwprojecten, zowel voor de architectuur als de ontwikkeling ervan. Als student twijfelde ik tussen architect en handelsingenieur. En ik heb toen het laatste gekozen. Nu keer ik terug naar een oude interesse die me al die jaren is blijven boeien”, verduidelijkt Bart.

Kiezen voor COGIVA-waarden

“De tweede reden is COGIVA zelf. Ik herken mezelf sterk in de waarden van COGIVA. Inzetten op goede architectuur, gebracht op een duurzame manier. Waarbij het CO2-neutrale verhaal een belangrijke rol speelt. Uiteraard met oog voor de wensen van de klant”, legt Bart uit.

“De laatste reden is het volledige team. Ik voel me er welkom. Samen met de medewerkers neemt Paul Cordier het commerciële gedeelte en totaalmanagement op zich. Peter Breesch richt zich meer op het technische luik, de acquisities en het projectmanagement. En ik ben dan een toegevoegde waarde op het vlak van financiën.”

Financiële doelstellingen uitgewerkt

Bart is sinds februari 2022 minderheidsaandeelhouder bij COGIVA, waar hij zetelt in de raad van bestuur. Ondertussen heeft hij samen met Peter en Paul al enkele punten op de agenda gerealiseerd. “We hebben onze financiële projectopvolging en maandelijkse rapportering verder versterkt. Daarnaast maakten we ook een meerjarenplan op. Daarin staan onze ambities om de business verder te laten groeien. Zodat we weten wat de financiële noden zijn en hoe we die kunnen invullen.”

Ideale timing            

“We zijn blij met Bart als versterking van ons bestuur. De timing is ideaal, want nu kunnen we de volgende fase in onze groei verderzetten”, zegt Peter. “In de huidige conjunctuur is het financiële aspect belangrijker dan ooit”, beaamt Paul. “Daarom is het cruciaal dat we mensen zoals Bart met de nodige ervaring aan boord hebben.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.