vilvoorde De stad Vilvoorde kan wel wat impulsen gebruiken.

Voormalige Blokker wordt START.huis

VILVOORDE -  Het stadsbestuur van Vilvoorde heeft het pand aan de Leuvensestraat, waar vroeger retailer Blokker in gevestigd was,  tijdelijk gehuurd. De ruimte zal ter beschikking worden gesteld van startende ondernemers onder het label START.huis. 

“Met de opening van het START.huis, zoals we de plek dopen, zetten we een volgende  stap in ons Vilvoordse startersbeleid. Dankzij de steun van de Vlaamse overheid kunnen we vanaf nu ook fysieke ruimte aanbieden aan mensen die willen proeven van het ondernemerschap, zonder dat zij meteen een dwingend en volwaardig handelshuurcontract moeten aangaan", zegt schepen voor Economie en Wijkcontracten Didier Cortois.
Ook Broeilab en startersloket 

Naast de samenwerking met Broeilab (invulling van leegstaande handelspanden met starters) en het Startersloket (gratis ondersteuning voor het opstarten van een zaak), is het START.huis een waardevolle aanwinst. “In de inspirerende omgeving van het START.huis kan je als beginnend ondernemer een paar vierkante meter huren op maandbasis. Ideaal om je idee, project, of product eens uit te testen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kan je live proeven van het ondernemen. We houden de drempel heel bewust zo laag mogelijk om iedereen een kans te geven. Ben je dus een maker en/of een doener, aarzel dan niet om je kandidatuur in te dienen.”

Tot eind 2025

Het START.huis blijft tot eind 2025 actief, en zal regelmatig op een andere locatie terug te vinden zijn. Kandidaten kunnen zich aanmelden via www.vilvoorde.be/starthuis.