Nieuws Vlaams-Brabant VR-specialist haalt kapitaal op bij business angels

VR-specialist haalt kapitaal op bij business angels

VR-specialist haalt kapitaal op bij business angels

VILVOORDE – Virtual Reality (VR)- specialist OneBonsai uit Vilvoorde voert een belangrijke kapitaalverhoging door. Twee business angels van Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen stappen mee aan boord en brengen samen 200.000 euro in. Daarnaast zorgen twee extra investeerders voor een bijkomende financiële injectie van 100.000 euro. Voor Business Angel Netwerk Vlaanderen is de deal voor OneBonsai de 400ste. 

Het extra kapitaal moet OneBonsai in staat stellen om de Europese markt verder te bewerken en het bestaande sales- en ontwikkelingsteam uit te breiden.

Industriële veiligheidstrainingen 

OneBonsai werd in 2013 opgericht als ontwikkelaar van Web & Apps maar begreep al snel dat het ontwikkelen van opleidingen in VR heel wat potentieel in zich had. In 2017 werden de eerste stappen gezet via een consultancy-model voor VR oplossingen. Al vlug bood OneBonsai op maat oplossingen aan voor de industrie, met specifieke aandacht voor trainingen in VR. Nu gaat het bedrijf een volgende fase in, en biedt het ook industriële veiligheidstrainingen aan, zoals trainingen rond het gebruik van brandblussers en opleidingen voor medisch personeel. Deze technische kennis en de mogelijkheden die VR biedt rond opleidingen op afstand, zorgden ervoor dat OneBonsai in de Covid-19 periode de perfecte oplossing kon aanbieden aan haar klanten.

SaaS-model

Om de investering voor de klant nog aantrekkelijker te maken biedt OneBonsai nu haar VR trainingen aan gebaseerd op het SaaS-model (Service as a Software) en een maandelijkse fee. De klanten zijn grote spelers in de gezondheidszorg, in warehousing, defensie en in de maakindustrie. Het bedrijf surft mee op een nieuwe maar sterk groeiende markt en wist haar omzet jaar-op-jaar verder te verhogen. Deze omzet verdrievoudigde in 2019, terwijl het aantal vaste medewerkers groeide van 2 (in 2019) tot 10 medewerkers vandaag.

400ste deal 

Voor BAN Vlaanderen betekent OneBonsai het afsluiten van een 400ste deal.  BAN Vlaanderen kende in haar vijftienjarig bestaan een duurzame groei; sinds haar opstart in 2004 werden er binnen BAN Vlaanderen 1506 projecten voorgelegd aan investeerders met een gemiddelde financieringsaanvraag van 413.600 euro. Het totaal door business angels geïnvesteerd bedrag in jonge bedrijven ligt op ongeveer 60 miljoen euro in de eerste ronde.  Omdat business angels vaak de deur openen naar bijkomende co-financiering door andere spelers, wordt de totale financiering die hierdoor vrijkomt ingeschat op 300 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.