Nieuws Vlaams Brabant Vrachtondernemingen verenigd in Air Cargo Belgium

Vrachtondernemingen verenigd in Air Cargo Belgium

Vrachtondernemingen verenigd in Air Cargo Belgium

LLP_4570

Op Brussels Airport in Zaventem werd Air Cargo Belgium gelanceerd. Deze organisatie overkoepelt alle bedrijven en sectororganisaties van de ruim 5.000 werknemers op de vrachtluchthaven Brucargo in Machelen. Ze moet Brucargo verder uitbouwen tot een efficiënt en innovatief logistiek platform.

De voorbije jaren waren er al talrijke samenwerkingen op Brucargo, die nu resulteren in de oprichting van de overkoepelende organisatie Air Cargo Belgium (ACB). Die wil de werking op Brucargo nog beter stroomlijnen door alle organisaties en bedrijven nauwer te laten samenwerken.

“Met ACB willen we echt een community uitbouwen op Brucargo, zodat we onze unieke positie in de luchtvrachtsector kunnen verstevigen”, zegt Steven Polmans, voorzitter van ACB. “Onze focus ligt op Brussels Airport. Maar ons doel is partijen samen te brengen en waar nodig ook samen te werken met andere luchthavens of gelijkaardige organisaties in binnen- en buitenland.”

Die brede aanpak wordt weerspiegeld in het bestuur van Air Cargo Belgium. Kersvers voorzitter is Steven Polmans, head of cargo van Brussels Airport Company. De twee vicevoorzitters zijn Alain De Heldt, voorzitter van BAFI (Belgian Airfreight Institute) en Bas van Goch, voorzitter van ACMAB (Association of Cargo Managers in Belgium). De dagelijkse werking komt in de handen van Geert Keirens, de luchthavenspecialist van Voka Vlaams-Brabant.

Brucargo werd dit jaar voor de derde keer op rij verkozen tot beste vrachtluchthaven ter wereld. Het resultaat van jarenlange investeringen en innovatie. “In 2014 was Brucargo de eerste luchthaven ter wereld die het CEIV Pharma kwaliteitslabel ontving van de internationale luchtvaartfederatie IATA”, zegt Geert Keirens, directeur van ACB. “Dat label geldt als standaard voor de logistieke behandeling van farmaproducten en is een garantie dat de producten volgens de juiste procedures behandeld worden vanaf het moment dat ze hier aankomen tot ze hun bestemming bereiken. Zeker voor temperatuurgevoelige producten, van enorm belang voor de farma-industrie, is Brucargo wereldtop.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.