Nieuws Vlaams Brabant Vragen bij zoektocht naar overnemer voor Douwe Egberts

Vragen bij zoektocht naar overnemer voor Douwe Egberts

Vragen bij zoektocht naar overnemer voor Douwe Egberts

douwe egbertsDe gesprekken in het kader van het collectief ontslag bij Douwe Egberts in Grimbergen zitten muurvast. De vakbonden willen van de directie weten of het wel echt nodig was om de koffiefabriek te sluiten. Ze willen ook vernemen welke inspanningen gedaan werden om een overnemer te zoeken.

De vakbonden hebben maandag tijdens de onderhandelingen over de sluiting van de fabriek geëist dat niet alleen de vaste werknemers maar alle personeelsleden die er werkten op het ogenblik van de aankondiging in aanmerking komen voor het sociaal plan. Dus ook tijdelijke werknemers. De directie wil eerst beslissen bij de onderhandelingen over dat sociaal plan.

Douwe Egberts kondigde op zwarte donderdag 15 september de sluiting van de fabriek in Grimbergen aan. Van de 464 werknemers staan er 274 op straat.

“Niet alleen zij die vast in dienst waren maar ook de tijdelijke werknemers en mensen uitgestuurd werden door een interimbureau moeten in aanmerking komen voor het sociaal plan. De directie wil die discussie uitstellen tot de onderhandelingen over het sociaal plan. Wij willen hierover nu al een beslissing, zodat vertrekkers weten waar ze aan toe zijn”, zegt  vakbondssecretaris Tina De Greef (LBC).

Directie en vakbonden vergaderden maandag al voor de derde keer in het kader van de informatie- en consultatiefase bij collectief ontslag zoals voorzien in de wet-Renault. De bonden hebben al veel vragen gesteld, maar nog maar weinig antwoorden gekregen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.