Nieuws Vlaams Brabant Vrouwelijke ondernemer van het jaar op expeditie in Ecuador

Vrouwelijke ondernemer van het jaar op expeditie in Ecuador

Vrouwelijke ondernemer van het jaar op expeditie in Ecuador

20160117_151245Gratienne Sioncke van BORGinsole uit Rotselaar, die vorig jaar de WOMED award won, is momenteel met Trias op  expeditie in Ecuador.

“Na een lange vlucht van twaalf uur kwamen we met tien ondernemers aan in Ecuador waar voor ons de expeditie Trias Trail 2016 startte”, zegt Gratienne Sioncke. “Vorige zaterdag bezochten we Quinoa-boeren van de coöperatie Coprobich. Omdat ik vlot Spaans spreek, kon ik namens onze groep een speech geven. Zo kon ik vertellen wat elk van ons de afgelopen maanden heeft gedaan om fondsen in te zamelen. Tijdens een officiële plechtigheid hebben we dan de cheque van 45.000 euro overhandigd. Als dank kregen we elk een handmade tasje in alpacawol. Wat ik merk, is dat deze mensen dezelfde problemen hebben als de boeren bij ons, met daarbovenop extra barrières zoals aanvoer van water om hun land te begieten en veel zware handenarbeid op het veld, die voor zeventig procent door vrouwen wordt uitgevoerd.”

20160116_142542

“Zondag begon dan het sportieve en uitdagende luik: een prachtige wandeling met op het einde een stevige klim bracht ons naar het polylepisbos met bomen boven de 4.000 meter  grens. Maandag was er een stevige klim naar El Templo op de flank van de Chimborazo vulkaan op het programma met een hoogte van 4.600m. Dit waren twee acclimatisatiewandelingen om ons lichaam te laten wennen aan de hoogte. Dinsdag werden we dan met jeeps naar de voet van de Ilinizas Norte gebracht voor een beklimming van drie uur naar de refuge, een berghut. Voor mij was het de eerste keer dat ik overnachtte in zo een hut. Zoeken naar een matras, ‘valies’ uitpakken: twee waterdichte zakken die door paarden naar boven waren gebracht, alles kou en klam. Eén ding is zeker: in de bergen vervallen alle regels van schoonheid en comfort. Ik deed bijna geen oog dicht, maar om vijf uur stonden we met ons tienen klaar met helm, koplamp en klimgordel en alle moed van de wereld om de beklimming van de Ilinizas Norte aan te vangen. De start in het donker met stevige rotsen, kou en wind deden mijn benen even wankelen, maar de zonsopgang gaf me weer extra energie en na drie uur stonden we op de top van de vulkaan, de Ilinizas Norte: een top van 5.100m hoog, hoger dan de Mont Blanc. Daar heb ik een gelukskreet geslaakt! En daar heb ik ook een vlag gehesen: voor de Belgische Vereniging van podologen, BVP, uit onmetelijk respect voor alle podologen die echt een verschil kunnen maken in de gezondheidszorg!”

FB_IMG_1453332780541

Ondertussen hebben Gratienne Sioncke en de andere ondernemers een rustdag. Hun laatste prestatie wordt de beklimming van de Cayambe, de hoogste top op de evenaar. Zondag bezoekt ze nog een Ecuadoriaanse podoloog. “Deze expeditie is hoogtepunt waarmee ik een fantastisch jaar als Vrouwelijk Ondernemer van het Jaar kan afsluiten. Op 8 maart geef ik de fakkel door”, zegt ze.

 

Hier kunt u nog een filmpje bekijken van de Trias Trail 2016.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.