Nieuws Vlaams-Brabant Warme bakker zet wegenwerken schaakmat met kraam buiten werfzone

Warme bakker zet wegenwerken schaakmat met kraam buiten werfzone

De mobiele marktkraam van bakkerij Kempeneers is al om 6.30 uur 's ochtends open.

Warme bakker zet wegenwerken schaakmat met kraam buiten werfzone

OUD-HEVERLEE –  De uitbaters van ambachtelijke bakkerij Kempeneers, aan de Blandenstraat in Haasrode (Oud-Heverlee), hebben snel geschakeld toen de voorbereidingen van de wegenwerken recent van start zijn gegaan in hun straat. De familie kocht inderhaast een tweedehands mobiele marktkraam, en plaatste deze buiten de werfzone. Op die manier zijn de klanten verzekerd van hun vers brood, koffiekoeken en chocolade.  

De eigenlijke wegenwerken in de Blandenstraat in Haasrode starten pas in de lente van volgend jaar maar nu al worden de voorbereidende ingrepen aan de nutsleidingen gedaan. Vorige week was de aannemer aan de slag in het begin van de straat, en bleven de gevolgen voor ambachtelijke bakkerij Kempeneers eerder beperkt.

Mobiele marktkraam 

“Sinds dinsdag zijn ze evenwel beginnen te werken voor onze deur, en geraakten onze klanten niet meer zo vlot tot aan de bakkerij”, zegt medevennoot Melissa Rombaut van bakkerij Kempeneers. “Dat was voor ons het sein om maatregelen te nemen. Van een andere bakker hebben we een tweedehands mobiele marktkraam gekocht die we buiten de werfzone hebben geplaatst, aan de Dassenstraat. Op die manier verzekeren de klanten zich tijdens de werkweek van vers brood, pistolets, koffiekoeken en chocolade.” Voor de bestellingen moeten de klanten in de bakstenen zaak zijn, die tijdens de werken gewoon geopend is.

25 jaar 

Bakkerij Kempeneers is intussen 25 jaar in handen van de familie Kempeneers. Geert Kempeneers en zijn partner Sandra startten de uitbating in 1996. Intussen zijn zoon Michiel en diens vrouw Melissa Rombaut mee in de zaak gestapt. Bakkerij Kempeneers behaalde het Handmade in Belgium label van Unizo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Starter van de week: VIKI

AARSCHOT -  In Aarschot is het bedrijf VIKI van start gegaan. Het virtuele restaurantconcept van ondernemer Alexander Coumnas is onze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.