Nieuws Vlaams Brabant Warmtenet rendabel op bedrijventerrein in Aarschot

Warmtenet rendabel op bedrijventerrein in Aarschot

Warmtenet rendabel op bedrijventerrein in Aarschot

De provincie Vlaams-Brabant heeft een onderzoek gevoerd naar het nut van een warmtenet op het bedrijventerrein Nieuwland-Meetshoven in Aarschot. De uitbouw van een warmtenet kan rendabel kan zijn voor de bedrijvenzone.

Het onderzoek gebeurde in samenwerking met het studiebureau Vito, dat de provincie begeleidde. “De plannen voor de modernisering van het bedrijventerrein Nieuwland-Meetshoven zijn goedgekeurd. Vervolgens zijn we nagegaan welke mogelijkheden er zijn voor duurzame energie, waar we sterk op inzetten”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening.

“Uit de screening blijkt dat de uitbouw van een warmtenet interessant en rendabel kan zijn voor het bedrijventerrein. Er zijn zelfs twee mogelijke bronnen van restwarmte geïdentificeerd: de waterzuiveringsinstallatie en een grootschalige houthandelaar.”

“Restwarmte uit de waterzuiveringsinstallatie is zeer interessant om de geplande kleine uitbreiding van de bedrijvenzone van warmte te voorzien. De recuperatie van biomassa uit houtafval zou een groot deel van het bestaande terrein kunnen verwarmen.”

“Wij hebben als provincie deze eerste belangrijke stap gedaan. Nu is het aan de markt om verder de financiële en praktische haalbaarheid te onderzoeken en daarna te zorgen voor de realisatie en de uitbating van het verhoopte warmtenet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.