Nieuws Vlaams Brabant Waterbus in Vilvoorde lokt steeds meer klanten

Waterbus in Vilvoorde lokt steeds meer klanten

Waterbus in Vilvoorde lokt steeds meer klanten

waterbusDe Waterbus vanuit Vilvoorde naar Brussel trekt steeds meer klanten. Volgens zaakvoerder Guido Moens heeft die dit jaar naar schatting al 31.000 tot 33.000 passagiers vervoerd. Dat is een flinke groei in vergelijking met 2015, toen er  24.000 gebruikers waren.

In de periode mei tot oktober voer de Waterbus op vier weekdagen tussen Vilvoorde en Brussel. Van 1 juli tot 15 augustus gebeurde dat elke dag, behalve op maandag. Precieze cijfers zijn er nog niet, maar het initiatief zit in de lift.

“Het aantal passagiers is duidelijk gegroeid”, zegt zaakvoerder Guido Moens. “Ondanks het feit dat ook wij in de beginperiode de gevolgen van de aanslagen van 22 maart duidelijk gevoeld hebben. Ook het aantal pendelaars zit in de lift.”

Het publiek dat gebruik maakt van de Waterbus is volgens Moens zeer gemengd. “Naast pendelaars gaat het om toeristen die Brussel of Vilvoorde willen bezoeken. Maar ook mensen die boodschappen doen of voor wie het transport met de bus moeilijk is omdat ze een kinderkoets of fiets bij zich hebben.” De fiets kan wel mee op de Waterbus.

De Waterbus is een initiatief van de Vlaams-Brabantse Kanaaltochten Brabant, en de Brusselse vereniging Brussels by Water. De initiatiefnemers willen het zeer geleidelijk uitbouwen tot een volwaardig openbaar en multifunctioneel transportmiddel tussen Grimbergen en Brussel.

“In 2017 willen we gedurende de hele periode op elke weekdag uitvaren. Dat al ons in staat stellen om abonnementen in te voeren. De frequentie blijft ongewijzigd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.