Nieuws Vlaams-Brabant Stories Webshop van Yves (55) begon in zijn garage, nu is hij in de running voor prestigieuze prijs: “Tijdens coronacrisis vervijfvoudigde het aantal klanten”
Vlaams-Brabant

Webshop van Yves (55) begon in zijn garage, nu is hij in de running voor prestigieuze prijs: “Tijdens coronacrisis vervijfvoudigde het aantal klanten”

LENNIK – Het Huis van de Geuze uit Lennik is genomineerd voor de Safeshops Awards. Dit initiatief zet al zes jaar webshops in de kijker die hebben bijdragen tot het succes van e-commerce en online shopping in België.

Het Huis van de Geuze, dat werd opgericht in 2007 door Yves Panneels die ook bekend is van café In de Verzekering tegen de Grote Dorst, is genomineerd voor de Safeshops Awards in de categorie van kleinere webshops.

Wat begon als een start-up in een garage groeide uit tot een onderneming in een groot pakhuis in Eizeringen (Lennik) met een grote voorraad geuze, kriek en lambiek. Geuzeliefhebbers kunnen kiezen om hun bestelling te laten thuisbezorgen of af te halen.

Zweden

En die liefhebbers komen blijkbaar lang niet alleen van om de hoek. “De Benelux is voor Het Huis van de Geuze wel veruit de belangrijkste markt”, zegt zaakvoerder Yves Panneels. “Ongeveer 40% van het cliënteel is Belgisch. Een groot deel daarvan is van het Pajottenland, de Zennevallei en de Denderstreek. Nederland is goed voor een kwart van de orders, en op nummer drie en vier staan Zweden en Italië.”

“Vroeger was ook het Verenigd Koninkrijk een belangrijke afzetmarkt, maar de Brexit gooide danig roet in het eten. We sturen geen pakketten meer over het Kanaal omdat de douanepapieren en andere administratieve formaliteiten te complex en te omslachtig zijn. Het sop is de kool niet meer waard. ”

Coronaboost

Wat dan weer wel een enorme boost was voor de winkel, was de coronalockdown in 2020. “Het aantal klanten vervijfvoudigde”, zegt zaakvoerder Yves Panneels. “Door de snelle toename van het aantal bestellingen hebben wij de order processing flink moeten stroomlijnen. Ook qua aankoopbeleid werken we nu helemaal anders dan een paar jaar geleden. Er werden bijkomende investeringen gedaan, de administratie en facturatie werden grotendeels geautomatiseerd en het voorraadbeheer gebeurt nu in realtime.”

Awards

Op donderdag 6 oktober zal duidelijk worden Het Huis van de Geuze ook effectief een van de Safeshop Awards in de wacht sleept. De Lennikse webshop is genomineerd in de categorie van kleine websites. Het initiatief is aan de zesde editie toe en kende in het verleden onder meer al prijzen toe aan Cool Blue, Torfs en JBC.

De prijsuitreiking gebeurt tijdens een groots evenement in Mechelen. Stemmen kan intussen niet want de jury bestaat uit consumenten die regelmatig online aankopen doen. Hun oordeel over onder meer de designs, het aanbod en vooral ook de veiligheid tijdens de aankopen bepaalt welke webshops uiteindelijk zullen winnen.