Nieuws Vlaams Brabant Weer een ‘ja’ voor Uplace

Weer een ‘ja’ voor Uplace

Weer een ‘ja’ voor Uplace

UplaceDe Vlaamse Regering keurde het GRUP Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel definitief goed. Dat is weer een stap vooruit voor Uplace. Vorige week formuleerde de Raad van State nog enkele bedenkingen en daarom werd het GRUP nog op twee punten aangepast.

“Dit betekent de doorstart van de hele reconversiezone en ook Uplace”, zeggen ze bij Uplace. “Met deze beslissing steunt de Vlaamse Regering voor de twaalfde keer Uplace en kiest ze finaal voor Uplace als trekker voor duizenden jobs: 5.600 tijdens de bouwfase, 3.250 na opening, en duizenden jobs die gecreëerd zullen worden in de hele reconversiezone naast Uplace. De ontwikkeling van de hele reconversiezone kan nu eindelijk van start gaan.”

“Deze finale beslissing is een belangrijke mijlpaal voor het project en de hele Kanaalzone die er al tientallen jaren verloederd bij ligt”, zegt  Jan Van Lancker, CEO van Uplace. “We kregen vandaag een definitieve ‘ja’ van de Vlaamse Regering en kunnen onze trekkersrol voor de heropleving van de hele reconversiezone eindelijk waarmaken. Als alles volgens plan verloopt, wordt de eerste steen voorzien eind 2016 met een opening twee jaar later, eind 2018.“

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is tevreden dat de Vlaamse Regering de ruimtelijke plannen voor het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel definitief goedkeurt. “Dit is een overwinning in ons streven naar een rechtszeker ondernemersklimaat en de ontwikkeling van een verlaten industriezone”, zegt algemeen directeur Peter Van Biesbroeck.

“Deze beslissing gaat veel ruimer dan dat ene shopping- of belevingscenter waartoe tegenstanders het zo graag beperken. Dit is geen beslissing in het voordeel van één bedrijf. Dit gaat om de duurzame ontwikkeling van een verlaten en vervuilde industriezone, waar nu plaats gemaakt wordt voor nieuwe bedrijvigheid, woningen, kantoren en zelfs een ziekenhuis. Het komt dus de hele regio ten goede. Bovendien betekent deze beslissing een hefboom om bepaalde mobiliteitsmaatregelen waar wij al jaren voor pleiten, in beweging te krijgen: een nieuw treinstation, tramlijnen, nieuwe fietspaden en een betere verbinding van deze zone met de Brusselse ring. Die laatste werken zijn al bezig, hopelijk volgen de anderen ook snel.”

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.