Nieuws Vlaams Brabant Weer wat stilte voor de storm bij Aviapartner

Weer wat stilte voor de storm bij Aviapartner

Weer wat stilte voor de storm bij Aviapartner

De directie van bagageafhandelaar Aviapartner in Zaventem heeft enkele toegevingen gedaan tijdens onderhandelingen met de vakbonden. Concreet gaat het om oplossingen voor personeelstekort, slechte arbeidscontracten en onveilig materiaal. De timing is misschien wat krap. Want over een tiental dagen wordt het druk op de luchthaven. Heel druk.

Met het oog op het personeelstekort wordt het zogenaamde take off-project on hold gezet. Hierdoor kan Aviapartner de werknemers opnieuw in ploegen inzetten, in plaats van individueel. Dat moet de efficiëntie ten goede komen.

Het bedrijf gaat versneld werk maken van opleiding zodat meer werknemers en uitzendkrachten de nodige licenties hebben. Bijvoorbeeld om te rijden met bepaalde voertuigen. De directie deed voorts beloften voor overuren en flexibele interimcontracten.

“Aviapartner heeft met deze beloften in de eerste plaats tijd gekocht. Vraag is of de toezeggingen allemaal uitgevoerd worden. Hopelijk wordt er snel werk van gemaakt. Anders zitten we gegarandeerd in de problemen”, zegt vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde van ACV Transcom.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.