Nieuws Vlaams Brabant Wemmel in verweer tegen milieuvergunning voor Ghelamco voor Eurostadion

Wemmel in verweer tegen milieuvergunning voor Ghelamco voor Eurostadion

Wemmel in verweer tegen milieuvergunning voor Ghelamco voor Eurostadion

Het schepencollege van Wemmel heeft woensdag beslist om een bezwaarschrift met veertien punten in te dienen in het openbaar onderzoek naar de milieuvergunningsaanvraag voor de bouw van het Eurostadion. Het bedrijf Ghelamco wil dat megaproject uitvoeren op parking C in buurgemeente Grimbergen.

Het openbaar onderzoek loopt tot 14 januari. Wemmel beraadt zich ook nog over een advies over de stedenbouwkundige aanvraag. Daarvoor heeft de gemeente nog tot 20 januari de tijd.

De bezwaren van Wemmel hebben vooral betrekking op de behandeling van het hemelwater dat Ghelamco op het terrein opvangt. Wemmel vreest dat de projectontwikkelaar voor te weinig buffercapaciteit heeft gezorgd voor het water dat niet herbruikt wordt.

“Omdat de dorpskom van Wemmel lager ligt dan parking C vrezen we dat het grondwater in de lager gelegen gebieden zal stijgen. Dat zal een toename van wateroverlast voor de inwoners veroorzaken”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste.

“Voorts vinden we dat de gebruikte modellen voor de beheersing van de mobiliteit zwaar onderschat zijn en dat de overlast veel groter zal zijn dan Ghelamoco laat uitschijnen. We vrezen ook dat het project meer lucht- en lichtvervuiling zal genereren.”

“In ons bezwaarschrift klagen we verschillen aan tussen plannen in de milieu- en bouwvergunningsaanvraag. Zo is in de eerste een stalling voor 5.000 fietsen gepland. In de tweede op dezelfde locatie plaats is sprake van vrachtwagens van buitenlandse tv-stations.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.