Nieuws Vlaams Brabant Werknemers van Fnac verhuizen liever niet naar Sint-Pieters-Leeuw

Werknemers van Fnac verhuizen liever niet naar Sint-Pieters-Leeuw

Werknemers van Fnac verhuizen liever niet naar Sint-Pieters-Leeuw

De nakende verhuizing van Fnac naar de hoofdzetel van Vanden Borre in Sint-Pieters-Leeuw zorgt voor onrust bij het personeel. De verhuizing kadert in de overname van Vanden Borre door Fnac. De werknemers dringen ook aan op een nieuwe en duidelijke structuur voor het bedrijf.

De Franse groep Fnac nam Darty, het Britse moederbedrijf van de Belgische elektroketen Vanden Borre,  over in juli 2016. In maart van dit jaar maakte het nieuwe bedrijf bekend dat er geen ontslagen of afvloeiingen zouden volgen. Wel verhuist de hoofdzetel van Fnac van Evere naar de hoofdzetel van Vanden Borre in Sint-Pieters-Leeuw.

Die verhuizing zorgt voor paniek bij het personeel. “Het is een zware inspanning voor de werknemers, die voortaan de Ring van Brussel voorgeschoteld krijgen”, zegt Kristel Vandamme van de christelijke bediendenbond LBC. “Ook de hr-afdelingen in de verschillende Fnac-vestigingen over heel het land verhuizen naar Sint-Pieters-Leeuw. Een tegenprestatie dringt zich op.”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront wil dat de directie een uitstapregeling uitdoktert voor het personeel dat niet wil verhuizen. “Zonder opzeg wel te verstaan. Anders moeten die mensen toch nog naar Sint-Pieters-Leeuw rijden, hoewel dat net de reden is voor hun vertrek.”

Daarnaast vragen de bonden dat er snel meer duidelijkheid komt over het organigram. Directie en vakbonden zitten maandag opnieuw samen. Als daar niets concreet uit de bus komt, overweegt het personeel spontane acties.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.