Nieuws Vlaams-Brabant Werner en Lien zetten horecazaak van overleden vriend Raymond verder: “We konden zijn ‘kindje’ toch niet verloren laten gaan?”

Werner en Lien zetten horecazaak van overleden vriend Raymond verder: “We konden zijn ‘kindje’ toch niet verloren laten gaan?”

Werner en Lien zetten horecazaak van overleden vriend Raymond verder: “We konden zijn ‘kindje’ toch niet verloren laten gaan?”

TIENEN – Fruit- en groentenverkoper Werner Bruyninckx (46) en zijn echtgenote Lien Heelen (36) zijn de nieuwe eigenaars van de Opera Bar in de Spiegelstraat in Tienen. De uitbating zal gebeuren door Jan Deboes (53), de pluspapa van de kinderen van Werner. “Samen willen we deze zaak, die al jarenlang een begrip is in het Tiense en de omgeving, met veel enthousiasme verder zetten.”

Nee, Werner gaat niet stoppen met zijn alom gekende marktkraam. “Bruyninckx fruit blijft onze hoofdzaak. Vandaar dat we eigenaar en niet uitbater zijn. Maar horeca zit mijn jongste zoon, Witse (17), in het bloed. Na een jaar ervaring opgedaan te hebben, heeft hij voor zichzelf uitgemaakt om deze stiel verder onder de knie te krijgen. Toen we van mijn neef Tim Mans vernamen dat hij wilde stoppen met de Opera Bar, zijn we rond de tafel gaan zitten.”

Ook de ex-vrouw van Werner en haar huidige man, Jan Deboes, kwamen mee aan de tafel zitten. “Jan heeft jarenlang de Metro, nu de huidige Opera Bar, mee uitgebaat. Daarna is hij 25 jaar actief in de bouwsector geweest, maar nu keert hij dus weer terug naar zijn oude liefde”, zegt Werner. “Het is geweldig dat hij nu het voortbestaan van de Opera Bar mee vorm wil geven.”

Gedenkplaats

Ook Tim Mans, de vorige uitbater, zal nog een dag per week achter zijn vertrouwde bar staan. “Tim heeft jarenlang de zaak uitstekend uitgebaat, maar hij was er wat op uitgekeken. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om de zaak, waar wij al jaren klant zijn, en het kindje was van onze goede vriend Raymond Crabbé, die helaas in 2019 overleed, teloor te laten gaan”, zegt Werner. “In de zaak staat dan ook centraal een kader met daarin een foto van Raymond, zodat niemand hem zal vergeten. Hij zou daar wel blij om geweest zijn.”

 

Werner bij het gedenkplaatsje voor Raymond. — © VDT

Het interieur van de Opera Bar werd grondig vernieuwd, met opvallende groentinten volgens de laatste nieuwste trends. Er kwam ook een heel nieuwe keuken aan te pas. “We gaan wat kleine tapas en gerechtjes aanbieden, zodat mensen hier kunnen blijven zitten als ze een hongertje krijgen”, aldus Werner. “We willen ook regelmatig evenementen op poten zetten, zoals bijvoorbeeld een afterworkparty of een namiddag met Franse chansons. Ook bij het WK voetbal zullen we de wedstrijden op groot scherm uitzenden. Uiteraard willen we dat met respect voor onze buren doen.”

“Het is misschien een gedurfd moment om een café te openen in deze moeilijke tijden, maar we zijn ondernemers en we zijn ervan overtuigd dat er in Tienen nog wel plaats is voor een sfeervol concept, waarbij gezellig samenzijn, lekkere drankjes en hapjes hand in hand gaan. De openingsuren blijven behouden, dus donderdag, vrijdag en zaterdag van 15 tot 1 uur en op zondag van 13 tot 22 uur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.